Srbija

Optužnica protiv silovatelja Igora Miloševića, tužilaštvo traži 2 godine i 10 meseci robije

igor-milosevic-22
Igor Milošević Foto:Screenshot/Instagram/serbialive_beograd

Protiv serijskog silovatelja Igora Miloševića Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog zbog postojanja sumnje da je počinio delo ugrožavanje sigurnosti.

Optužnim predlogom okrivljenom Miloševiću je stavljeno na teret da je dana 27.09.2022. godine pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu „Informer“, ugrozio njenu sigurnost, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, na taj način što je prilikom intervjua koji je oštećena radila sa njim zajedno sa koleginicom I.T. istoj uputio reči „Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči“, kao i „Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči“, što je kod oštećene stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Igor Milošević je uhapšen 30. septembra, a dva dana kasnije je saslušan i tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Nakon saslušanja, Prvi osnovni sud u Beogradu je okrivljenom na predlog tužilaštva odredio pritvor koji traje do danas.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo svedoka oštećenu J.R. i svedoka I.T. i naredilo vršenje psihijatrijskog veštačenja okrivljenog.

Iz nalaza i mišljenja veštaka utvrđuje se da su sposobnost okrivljenog Igora Miloševića da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane, da mera bezbednosti medicinskog karaktera nije indikovana, kao i da je okrivljeni procesno sposoban.

Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u radnjama okrivljenog stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da ga nakon održanog glavnog pretresa proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i deset meseci, imajući u vidu da je isti višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, kao i da se prema njemu izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine.

Takođe, tužilaštvo je predložilo da se prema okrivljenom produži pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

Kliknula ljubav između dva horor junaka: Igor i Dragan siluju u tandemu

Izvor: Telegraf.rs

24 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap