Kolumne

Kliknula ljubav između dva horor junaka: Igor i Dragan siluju u tandemu

iggy and gaggy
Printscreen Collage

Po ovakvim tipovima se snimaju serije koje gledate, filmovi koje prepričavate i preporučujete prijateljima, dokumentarci, a i takozvani “ekskluzivni intervjui” u Holivudu, Americi, na Zapadu i drugim državama koje zagovaraju slobodu kroz dekadenciju.

To su te vrednosti koje smo toliko želeli, ta medijska sloboda kojoj se ništa ne sme nametati, bilo kakvi moralni standard i edukativni karakter.

Taj čovek se ne oseća kao muškarac, već kao manijak i silovatelj. Odslužio je svoje, ako je to ikako moguće, a sada je ravnopravni član ovog nakaznog društva, javna ličnost broj 1 prethodnih dana, pogubljena opasnost koja hoda, čovek koji preti i kojem se preti.

Ovakav slučaj nikada ranije nismo imali u Srbiji, a sve deluje kao da će priča imati tragičan kraj. Ili će Igora Miloševića i njegovu bolesnu glavu neko izotvarati nasred ulice i poslati ga u Urgentni centar ili direktno u mrtvačnicu, ili će višestruki silovatelj ispuniti svoje pretnje i naneti bol i traume nekoj drugoj devojci, devojčici, ženi.

Nečijoj ćerki, sestri, majci, tetki.

Dekadencija u svom punom sjaju odvratnosti sa prelivom od gađenja.

Mi smo deo te “kulture”, a onda se čudimo sopstvenoj nakaznosti. Gledajući lice ovog Miloševića i uporedivši ga sa facom Dragana J. Vučićevića ne mogu da ne primetim određene sličnosti. Kao dva brata od iste majke.

Fizički izgled ne bi trebao da bude predmet podsmeha i osnova kritike. Znam da nije lepo smejati se tuđoj nesreći, ali Vučićević nije tuđa. On je naša nesreća.

Taj čovek je takođe višestruki povratnik, medijski silovatelj koji ne razmišlja o posledicama koje ostavlja na svoje žrtve, o traumama koje izbijaju na površinu kada ugledamo njegovu vrlo autentičnu pojavu.

Dva manijaka brzo su pronašla zajednički jezik, nešto je među njima kliknulo i dobili smo medijsko novorođenče u srpskom novinarstvu. Ekskluzivni intervju sa silovateljem nekoliko dana po izlasku iz zatvora pod inicijativom njegovog kolege koji te stvari radi malo suptilnije.

Devojke i žene koje su imale tu nesreću da dožive, prežive i nekako nastave dalje nakon silovanja, zločinačkim umom ličnog demona D.J. Vučićevića vraćene su u najtamnije uglove svoje prošlosti, nazad u proces oporavka od nezamislivih trauma.

Igor Milošević je svojim ispovedanjem verovatno dotakao srca drugih manijaka koji se do sada nisu usudili na ovakav zločin, koji su se plašili odmazde i blaćenja njihovog i porodičnog imena. Sreća naša pa taj problem nema Dragan J. Vučićević.

Prorezao je Milošević stare rane svojim žrtvama, njihovim porodicama, braći, očevima, muževima, pa možda i deci koja verovatno ne znaju za patnje njihovih majki.

Jedan koji se hrani strahom svojih žrtava i drugi koji strahom sa naslovnih strana hrani svoje žrtve, savršen su tandem za rijaliti, političku kampanju režima ili crtani film za odrasle – Iggy i Gaggy.

Ova rijaliti ružičasta animacija… Možda baš tu sledi nastavak ove odvratne sage iz društvenog života Srbije.

Ne smemo se iznenaditi ukoliko je Miloševića za ostatak njegovog života rentirao Željko Mitrović, obećao mu hranu, piće, starlete i super drugare u Zadruzi, možda čak i neku sitnu kintu, a sve pod uslovom da svoju “kaznu” služi pred televizijskim kamerama.

Ne bi bilo čuđenje da Mitrović, ta ljudska gromada, ovako nešto sprovede u delo, a da je prethodno Miloševića uručio Vučićeviću kako bi opipao puls javnosti i istovremeno joj podrobnije predstavio budućeg takmičara.

Nekako sam siguran da takvu priliku Mitrović ne bi propustio, te da je u ovoj sekti vladajućoj on u onom užem krugu “uticajnih ličnosti” u odnosu na Vučićevića.

Niz društvene mreže slile su se pretnje i uvrede svim akterima ovog intervjua, a zakazan je i protest organizacije pod nazivom Ženska solidarnost za danas u 13 časova ispred redakcije Informera.

Država umesto da se pozabavi procesom resocijalizacije ovakvih tipova koji su prepušteni ulici nakon izlaska iz zatvora i drugih kaznenih institucija, ona ih preko svojih novinara prepušta Vučićeviću i, živi bili pa videli, Željku Mitroviću, da od njih prave medijske zvezde i javne ličnosti.

“Mindhunter” serija za srpsko tržište je upravo počela svoje emitovanje u produkciji Informera i Pinka, pod pokroviteljstvom ministarstva kulture. Samo se udobno zavalite i uživajte u programu…

‘Igor sigurno vreba novu žrtvu’, policajac koji je uhapsio silovatelja upozorava javnost

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

290 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap