Magazin

Opozicija u Crnoj Gori dogovorila 4 principa buduće vlasti, veliko slavlje u Podgorici (VIDEO)

Lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović saopštili su danas da su veoma brzo usaglasili nekoliko principa na kojima će počivati buduća vlast, a prvi je da će nova, demokratska vlast odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

– Drugo, da će nova demokratska vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji – navodi se u zajedničkom saopštenju.

Krivokapić, Bečić i Abazović su kazali da će nova, demokratska vlast biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

– Četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi veroispoviesti – piše u saopštenju.

Kako su dodali, tri lidera “pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade lepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore”.

Slavlje u Podgorici

Na platou ispred Hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici večeras su se okupili građani kako bi proslavili pobedu opozicije na parlamentarnim izborima.

Građani slave uz baklje i vatromet i pevaju “Ustala je Crna Gora, svetinja se braniti mora” i uzvikuju “Milo lopove”.

Večeras se vidi mnogo više crnogorskih državnih zastava nego što je to bio slučaj sinoć na istom mestu, navode Vijesti.

U koaliciji “Za budućnost Crne Gore” rekli su da oni, kao ni sveštenstvo SPC, nisu organizovali večerašnje okupljanje, već da su na okupljanje pozvali sami građani.

Haos u Nikšiću posle izbora: Kolima uleteo u ljude koji slave, masa prebila vozača? (VIDEO)

Izvor: Fonet, Tanjug

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link