Beograd Vesti

Demoliran vrtić u Mirijevu, lopovi ostavili pivske flaše i opuške: „Neko se od ovoga ugrađuje“

vrtić
Foto: Profimedia

Vrtić „Maslačak“ u Mirijevu opljačkan je prethodne noći, a lopovi su za sobom ostavili demolirane prostorije. Zatečeni su tragovi alkohola i cigareta, a roditeljima je jutros stigla preporuka da ne dovode decu. Nije prvi put da se ta predškolska ustanova nađe na meti napada pljačkaša, saznaje Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacija, policija pokušava da pronađe počinioce.

– Uprava i dalje ne radi ništa po pitanju bezbednosti, kamere i alarm još uvek nemamo, a svaki put bude odnesena komplet tehnika – televizori, kasetofoni, dvd plejeri – koje onda roditelji iznova kupuju. U pitanju je državni vrtić, država nikada nije opremila prostorije ovom vrstom opreme, ispričala je Ana Danilov, majka deteta koje ide u vrtić „Maslačak“.

vrtić viber grupa
Foto: Printscreen

Kako tvrdi, roditeljima su stigle poruke u Viber grupu, preporuka da ne dovode dete u vrtić danas.

– Ovo mora ići u medije, postaje stvarno skandalozno. Pljačkaši su pušili i pijančili u dečijim prostorijama, vrtić je neupotrebljiv od jutros, po stolovima su pivske flaše i pepeo cigareta. Oni su tu boravili satima, sigurni da ih niko neće dirati. Da je prvi put pa da poverujemo da je slučajnost, kaže ona.

Uviđaj je završen, a kako tvrde roditelji, Uprava vrtića nije prisustvovala uviđaju, to jest uopšte se nije pojavila.

Opremu koja je ukradena, tvrdi Ana Danilov, platili su roditelji, a nije inventar vrtića. Naime, svu tehniku kupuju roditelji, jer vrtić navodi kako ne mogu od Opštine da dobiju potrebna sredstva.

– Nijedan drugi vrtić u Mirijevu nije nikad opljačkan, a uprava vrtića i dalje ne radi ništa po pitanju nabavke nadzornih kamera i alarma. Da ne govorimo o bezbednosti dece, suvislo je. Neko se ugrađuje od ovih pljački, čim se toliko izbegava pojačavanje bezbednosti, i to je zaista postalo toliko očigledno da nemamo kud, ispričala je ta majka.

Prema pisanju medija, vrtić je opljačkan i 2018. Tada je takođe ukradena samo tehnika – televizori, dvd, mini-linije. Kako su tada istakli roditelji, nakon pljačke ponovo se skupljao novac za opremu, a još tada se tvrdilo da je vrtić na meti napada lopova odranije.

Izvor: Nova.rs

Dva vrtića zatvorena zbog zlostavljanja dece, vezivali ih za krevet i gurali im glave u WC šolju

21 Shares
Share via
Copy link