Magazin

Poseta ovoj destinaciji je najveća želja većini Srba pre nego što otputuju na onaj svet

Maldivi 4
Foto: Pixabay

Verovatno je svako od nas, makar u glavi, sastavio listu stvari koje želi da doživi i uradi pre nego što otputuje na onaj svet – od skoka padobranom, odlaska na koncert omiljenog benda ili osvajanja Himalaja – ukusi i afiniteti su različiti.

Međutim, najčešće se na tim listama nađu i putovanja u neke egzotične predele, a sad je napravljena mapa sveta, generisana korišćenjem podataka Google pretrage – koja pokazuje o kakvim destinacijama i turističkim atrakcijama maštaju stanovnici različitih zemalja.

Tropske plaže Maldiva – san većine svetske populacije

Ispostavilo se da snovi nisu baš toliko različiti. Za čak 122 zemlje Maldivi su prva stavka na listi želja i ubedljivi pobednik globalne „bucket liste“, uključujući Veliku Britaniju, Australiju, SAD, ali i – Srbiju, piše Nova.

Maldivi 1
Foto: Pixabay

„Sa prekrasnim belim peščanim plažama, tropskom plavom vodom i sanjivim zalascima sunca, lako je shvatiti zašto toliko ljudi želi da ovo doživi najviše u svom životu’, navodi turistička kompanija Kuoni koja stoji iza ovog istraživanja, a prenosi Daily Mail.

Bora Bora je na dalekom drugom mestu, sa „samo“ 19 zemalja u kojima je to najčešća destinacija snova, kao „spokojno utočište za opuštanje dok uživate u belim peščanim plažama i ostrvskom načinu života“.

Treća je, sa 16 zemalja, „Mona Liza“, slika Leonarda Da Vinčija koja je izložena u pariskom Luvru, verovatno najpoznatije umetničko delo na svetu.

Preko agencije – od 1.150 evra, za avanturiste daleko jefitinije

Kada su u pitanju naši krajevi, Srbija, rekli smo, mašta o odmoru na Maldivima. Kao i Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska.

A koliko nam treba novca da ostvarimo taj san?

Maldivi 2
Foto: Pixabay

Turističke agencije imaju ponudu za Maldive po cenama od 1.150 evra po osobi (10 dana; uključen avio prevoz, hotelski smeštaj, vodič, pa čak i neki obroci i izleti) do preko 3.000 evra za luksuznije varijante.

Međutim ukoliko ste pravi avanturista, otići ćete na ovu destinaciju iz snova u sopstvenom aranžmanu. Na internetu možete pronaći pregršt opcija za kombinaciju letova, kao i brojne mogućnosti smeštaja kod lokalaca na manje posećenim ostrvima.

Em povoljnije, em interesantnije.

Izvor: Nova

3 egzotične destinacije koje morate posetiti barem jednom u životu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link