Magazin

Olja Balašević za 2 iz fizičkog od đaka tražila zubarsku potvrdu, a za 5 malo bontona i pokoji plesni korak

olja balasevic

Olivera Balašević, supruga legendarnog „Panonskog mornara“ Đorđa Balaševića, nekad je bila uspešna gimnastičarka, a danas je jednako sjajna spisateljica.

Široj javnosti je manje poznato da je Olja svojevremeno bila i profesorica fizičkog vaspitanja, koje je predavala u novosadskoj gimnaziji „Isidora Sekulić“.

Bivši učenici za nju imaju samo reči hvale i ostala im je u najlepšoj uspomeni, ali škola ne bi bila škola kada se za profesore, čak i najbolje, ne bi vezivale neke duhovite situacije.

Tako se u još pamti i prepričava kako je Olja od svojih đaka za pozitivnu ocenu tražila potvrdu od stomatologa. Naime, svi zubi morali su da budu zdravi. Potpuno razumljivo, jer između lepih zuba i zdravlja stoji znak jednakosti.

„Danas sam joj na tome zahvalan“, napisao je na Facebooku jedan bivši učenik.

– Bilo je, naravno, i negativnih komentara, ali oni su uglavnom dolazili od krezubih, što je i predvidivo. Famozna potvrda bila je dovoljna za pozitivnu ocenu, dok su za peticu morali da znaju i malo bontona, poneki plesni korak, ponajmanje da preskaču preko kozlića. Moji đaci su imali najzdraviji poljubac u gradu. I to je veličina pedagogije, ocena koju profesori dobiju od svojih đaka mnogo godina posle mature. Položila sam, šta da vam kažem – objasnila je Olja jednom prilikom.

Izvor: Hellomagazin.rs

Ja da sam Beba Balašević, uveo bih putarinu za prolaz kroz ulicu Jovana Cvijića

568 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap