Magazin

Olivera Jevtić napadnuta tokom maratona: Bila sam ciljana meta (Video)

Legendarna srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta je juče (11. oktobar) tokom maratona u glavnom gradu Bugarske – Sofiji.

Jeftić je dobila udarac sa leđa i tom prilikom pala, a kao posledicu udarca zadobila je hematom i na kratko vreme bila van svesti.

Sve se dogodilo na startu trke od 10 kilometara, kada je jedan muškarac iz publike utrčao među takmičare i udario atletičarku iz Srbije, koja je potom pala i oborila još jednu osobu.

U izjavi za RTS, a koju prenosi 021, Jevtić je navela da nije bila slučajan izbor, već ciljana meta napadača.

„Ovo je bio napad na mene, jer sam ne samo sapletena, već bukvalno gurnuta sa staze. Ne znam kakav je motiv imao napadač koji me je pokosio. Razmišljala sam i pitala se da li sam ja negde pogrešila, ali on je očigledno imao svoj plan i ja sam mu bila meta“, rekla je Jevtić.

Ona je navela da je u nedelju pala na bok, povredila kuk i zadobila hematom na glavi, ali da je sreća da je nakon incidenta nastao karambol, pa su pad i udarac ublažili neki takmičari na koje je pala.

„Još sam u šoku. Ja dugo trajem, bilo je tu i dosta uspeha, koji umeju najviše da smetaju. Za ovih 30 godina, koliko sam u atletici, stekla sam mnogo prijatelja, ali i onih kojima su smetali moji rekordi i uspesi“, rekla je Jevtić.

Svi su se u prvi mah pitali – zašto i ko je čovek koji je to uradio.

Odgovore je brzo dala lokalna policija. Ali, imala je i veliku pomoć putem društvenih mreža.

Iana Kara je na Fejsbuku pokrenula potragu o kome se radi.

– Dogodio se neviđen incident na sportskom događaju od strane jednog učesnika prema drugom. Izvršen je sa predumišljajem, što se i vidi na snimku. Žrtva je Olivera Jevtić, učesnica na šest Olimpijskih igara. Ako neko prepoznaje mladića u crnoj trenerci neka kaže policiji o kome je reč. Hvala unapred.

Ubrzo se otkrilo ime potencijalnog vinovnika incidenta – Bojan Vačev.

– Policija ima dosije, zna njegovo ime. Namerno je sakrio broj. Želeo je da izbaci Oliveru iz trke, jer je nagradni fond iznosio nekoliko hiljada evra. Nije udaren neki slučajni prolaznik, već potencijalna pobednica. Vidite da se napadač okreće oko sebe i da gleda koga treba da napadne.

Vačev je posle trke objavio fotografiju sa plasmanima uz rečenicu – top 600, dobar sam, Sofijski maraton.

Onda je krenula prepiska u objavi…

– A, žena koju si udario ramenom, da li si pomislio kako je, smeće je..o – napisala je Gergana Mavrova.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

207 Shares
207 Shares
Share via
Copy link