Koronavirus Magazin

Volonter na istraživanju vakcine umro, Oksford tvrdi da je Brazilac zapravo primio placebo

vakcina-korona

Univerizet Oksford objavio je, nakon što se u javnosti proširila vest smrti volontera koji je primio njihovu vakcinu protiv koronavirusa, da je on zapravo primio placebo.

Preminuli dobrovoljac bio je deo kontrolne grupe koja je primila zapravo vakcinu protiv meningitisa i nije umro od posledica vakcine, saopštio je Univerzitet.

Brazilska zdravstvena služba Avsisa objavila je da je volonter koji je primio vakcinu protiv koronavirusa, a koju su razvili Astro Zeneka i Univerzitet Oksford, preminuo u trećoj fazi kliničkog ispitivanja vakcine. Savezni univerzitet u Sao Paulu, koji pomaže u koordinaciji tokom kliničkog ispitivanja treće faze u Brazilu, saopštio je da je preminuli volonter bio Brazilac, prenosi Nova.

Brazilska zdravstvena služba Anvisa saopštila je da će se nastaviti razvoj vakcine protiv korone uprkos tome što je volonter preminuo, prenosi je Rojters.

“Posle pažljivog proučavanja slučaja u Brazilu, utvrđeno je da nema razloga za zabrinutost kada je reč o bezbednosti kliničkog razvoja, a i brazilska služba je u nezavisnoj istrazi došla do zaključka da treba nastaviti sa programom”, saopšteno je iz Univerziteta u Oksfordu.

500.000 tek rođenih beba umrlo je zbog zagađenja vazduha tokom 2019. godine

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link