Beograd Vesti

Bahatost bez granica: Komunalci pregazili devojku na pešačkom prelazu, Oko sokolovo joj točkom prešlo preko noge

Patrola komunalne milicije u Beogradu sinoć je specijalnim vozilom udarila 21-godišnju devojku na pešačkom prelazu. Kako javljaju Novosti, na nju je naleteo automobil koji bi trebalo da kontorliše bahato ponašanje na beogradskim ulicama „Oko sokolovo“ i prešao joj točkom preko noge.

Incident se dogodio na „25 maju“, odnosno kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Devojka je kolima Hitne pomoći odmah prevežena na dalje zbrinjavanje, a na mestu nesreće ubrzo je došla i policija.

Novosti javljaju da se nesreća dogodila oko 19.30, a da je Hitna pomoć dobila poziv tek u 20.40. Moguće je da se radi o nenamernoj novinarskoj grešci.

– Poziv smo dobili oko 20.40 i ekipe su bile na terenu – rečeno je iz Hitne pomoći.

Mlađa ženska osoba je prevezena na neurohirugiju i ortopediju na VMA.

Uvođenje sistema „Oko sokolovo“ u Beogradu pratile su brojne kontroverze, kao i negodovanje građana i stučne javnosti.

oko-sokolovo-garaza

Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Range Rover”, a njihovu upotrebu tadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

Kako je objavila Nova.rs, javna nabavka beogradskog Parking servisa za kupovinu džipova “Range Rover”, raspisana je sa ciljem kako bi posao dobila firma “British Motors”, čiji je vlasnik član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Ostoja Mijailović.

oko-sokolovo-vesic
Foto: Beoinfo

Iako je uvedeno radi kontrolisanja bahatog ponašanja u saobraćaju, za svega 3 meseca postojanja „Oka sokolovog“ zabeleženo je više prepoznatljive bahatosti komunalnih milicajaca. Jedan od njih je snimak organizacije „Ne davimo Beograd“, sa vozilom sa „autoritetom države“ parkiranom na trotoaru.

oko-sokolovo-bahatost

Gradonačelnicima i predsednicima opština iz redova Srpske napredne stranke se ideja o uvođenju i, posebno, nabavci ovakvog nadzora dopala, pa su se već dobrovoljno javili da uvode „Oko sokolovo“ u Novi Sad, Čačak, Užice, Niš, Kragujevac, Vranje…

Deca koja bespomoćno gledaju rušenje igrališta su najtužniji prizor Novog Sada

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

328 Shares
328 Shares
Share via
Copy link