Novi Sad

„Oko sokolovo“ uskoro na novosadskim ulicama u misiji pražnjenja džepova građana

Oko sokolovo Novi Sad
Foto: Instagram / newnow.rs

Građani Srbije zaista uživaju u svim privilegijama jednog modernog i uređenog društva – visok ekonomski standard, izobilje na svakom koraku, poštovanje intelektualnih i ljudskih sloboda, a prvo i pre svega bezbednost, kao normalna posledica poštovanja reda i zakona.

Samo još pitanje nepropisnog parkiranja da se reši i sve će biti potaman.

Šalu i cinizam na stranu, iako gotovo ništa iz prethodnih rečenica nije tačno, osim da zaista postoji izobilje u radnjama, koje uglavnom ne možemo da priuštimo, problem nepropisnog i bahatog parkiranja zaista postoji u Novom Sadu, gotovo na svakom koraku.

Rešavanje problema ili novi udar po džepu građana?

Međutim, umesto da gradske vlasti pokušaju da ga reše humanom gradnjom, sa dovoljno zelenila i parking mesta, kao što je svojevremeno učinjeno u dobro rešenim urbanističkim četvrtima, poput Limana i Novog Naselja, odlučile su se za novi udar po džepu građana.

Naime, očigledno je da nedostaje novca u gradskom budžetu, pa će se i  na ulicama Novog Sada naći „Oko sokolovo“, koje je čuveni doskorašnji dogradonačelnik prestonice, Goran Vesić, već pantetirao u Beogradu.

Na Instagram stranici Newnow.rs objavljene su fotografije vozila „Dačia Sandero“, opremljenih specijalnim kamerama, koje bi za koji mesec trebalo da patroliraju gradskim ulicama.

„Braćo Rumuni, razmontiravajte ovo“

Naravno, na ovu objavu usledili su i brojni komentari korisnika ove društvene mreže, koji nisu krili svoje „oduševljenje“.

„Bolje da su obezbedili više parking mesta, nego su nabavili opremu za efikasnije maltretiranje naroda. Namere su i više nego očigledne“, „Da, da samo nam vi falite! Mi baš volimo nepropisno da se parkiramo! Pa i na sekund! Užas!“,

„Braćo Rumuni, razmontiravajte ovo“, „Lopovi samo gledaju kako će ovaj jadan narod da opljačkaju. A što se tiče ulica i puteva kroz Srbiju – jad i beda. E moja Državo. A na tehničkom gledate dlaku u jajetu“, „Sredite puteve da ne lomimo amortizere, pa onda uvodite red sokolovim okom“,

„Napravite prvo parking za sve pa šaljite ova go*na. 700000 ljudi ima, studenti, svi došli, semafori ne mogu da isprate saobraćaj, ali je bitno da će da dođe ovo đubre, da nas je*ete jos više“, „Klošari jedni nije li vas sramota?“ – nisu štedeli svoje reči korisnici Instagrama.

Zaista, s obzirom na nekontrolisani urbanistički haos, orkestriran i odobren od strane gradskih vlasti, koji je Novi Sad uništio do neprepoznatljivosti, teško da će uvođenjem ekstra parking zona i „Okom sokolovim“ biti rešen problem nepropisnog parkiranja.

O njemu je trebalo na vreme razmišljati, pre nego što su urbanisti dali dozvole povlašćenim investitorima da zidaju solitere na mestu porodičnih kuća ili vrše nadogradnju starih zgrada, bez ikakvog razmišljanja gde će novi stanari parkirati svoje četvorotočkaše.

O nestanku postojećih zelenih površina, ali i istorijskih građevina, ne treba ni trošiti reči – to je već odavno postao modus operandi predvodnika ekonomskog tigra, gde jači tlači, a raja plače.

Što bahatije, to bolje: 2 nerealna slučaja parking nekulture u Novom Sadu (FOTO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

39 Shares
Share via
Copy link