Beograd Magazin

Oko sokolovo postavljeno na vozila kupljena od kompanije GIM? Da, onaj GIM iz afere Krušik

Prema pisanju portala Nova.rs postoje osnovane sumnje da su vozila na koja je postavljeno “Oko sokolovo”, polovna i kao takva kupljena od kompanije GIM, za koju smo čuli u aferi Krušik.

– Prethodne godine je firma GIM izvršila kupovinu vozila istog proizvođača (Land Rover) kao što je to sada Parking servis uradio prilikom nabavke “Oka sokolovog”, a na osnovu tenderske dokumentacije jasno se može utvrditi da je reč o polovnim vozilima – izjavio je beogradski advokat i odbornik Narodne stranke u Skupštini grada Beograda Miloš Pavlović za Nova.rs.

On ističe da je 2019. godine GIM izvršio kupovinu Land Rover vozila, njih ukupno 49, a kako kaže, ona su čak i snimljena na placu firme koja je izvršila nabavku za Parking servis.

– Mi nemamo dokaze da je to iz tog pravnog posla, ali osnovano sumnjamo da to može da bude taj deo nabavke. Ja imam informaciju da firma koja je učestvovala na tenderu Parking servisa, u okviru konzorcijuma na čelu sa British Motors-om, prodaje vozila i do godinu dana stara – rekao je Pavlović, ističući da je reč je o sestri frimi British Motors-a, čiji je vlasnik supruga Ostoje Mijailovića, člana Glavnog odbora SNS i predsednika KK Partizan.

– Imajući u vidu da je registarska oznaka ovih vozila koja su u Parking servisu – 16 i 17, te da su registrovana prethodne godine i da se, prema tenderskoj dokumentaciji nabavljaju sa godinom prozivodnje 2019, jasno se može zaključiti da je reč o polovnim vozilima – navodi Pavlović.

Prema njegovim rečima, nabavka “Oka skolovog” je klasičan primer “ispumpavanja” gradskog budžeta i nedomaćinskog poslovanja.

– Kupuju se skupocena vozila i preliva se budžet na račune privatnih lica, koja su bliska vladajućoj stranci. To je njihov način delovanja – vi za njih završite posao, a oni vas nagrade nekom važnom društvenom ulogom. U slučaju Ostoje Mijailovića, to je mesto predsednika Košarkaškog kluba Partizan – zaključuje on.

Podsetimo, Sistem elektronske kontrole nepropisnog parkiranja, pod nazivom “Oko skolovo”, podrazumeva korišćenje specijalno opremljenih vozila marke “Land Rover”, a njihovu upotrebu zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazložio je potrebom da komunalni policajci pokažu “autoritet države”.

Ipak, pored skupocenog dokazivanja autoriteta i “pokazivanja mišića”, nabavka ovih džipova problematična je i zbog toga što se, prema konkursnoj dokumentaciji, nedvosmisleno može utvrditi da je uslove za njihovu nabavku jedino mogla da ispuni firma “British Motors”, na čijem čelu je član Glavnog odobra SNS i predsednik Košarkaškog kluba “Partizan” Ostoja Mijailović.

Izvor: Nova.rs/autor treksta Vojislav Milovančević

Oko sokolovo paravan za punjenje džepova naprednjaka Ostoje Mijailovića

110 Shares
110 Shares
Share via
Copy link