Magazin

Oglas majke koja traži posao uzburkao javnost u Srbiji

Oglas samohrane majke iz Batajnice u kojem traži bilo kakav posao objavljen je na društvenim mrežama i u rekordnom roku video ga je veliki broj ljudi. Oglas je do sada šerovan mnogo puta, ali majka maloletne ćerke još uvek je u potrazi za poslom.

Branka Jakšić (58), samohrana majka koja je po zanimanju trgovac, postavila je oglas koji cepa dušu. Živi sa maloletnom ćerkom i nema nikakva primanja, zato sada traži bilo kakav posao i spremna je na sve kompromise – čak i da radi za stanovanje. Na bivšeg muža ne može da se osloni pa je tako i alimentacija nemoguća misija. Pozvao sam Branku da proverim da li se nešto u međuvremenu promenilo.

– Dobijala sam neke male ponude ali ništa konkretno se nije desilo. Nemam nikakva primanja, živim u Batajnici sa maloletnom ćerkom. Imam i starijeg sina koji se odselio od nas – kratko je, tihim i izmorenim glasom odgovorila na moje pitanje.

Prolazi još jedan dan od kako je oglas dospeo na društvene mreže, i od kada je Branka zalepila oglas. Još jedna u nizu teških socijalnih situacija kojima su pogođene majke u Srbiji. Čini se da svakoga dana možete da nabrojite na stotine žena koje traže bilo kakav posao samo da bi nekako preživele.

Nećemo i ne smemo da stanemo sa otvaranjem očiju o nemilosrdnoj okolini koja već duži niz godina pogađa srpske porodice. U suprotnom, ovakve oglase ćemo viđati sve češće.

Možda neko od vas poznaje nekog, ko zna nekog, ko bi pomogao Branki.

Praznujete?

Gepostet von Ksenija Ostojić am Donnerstag, 8. März 2018

“Dečko traži da ostavim sina iz prvog braka i odlučila sam da ga poslušam”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
12 Shares
Share via
Copy link