Novi Sad Uncategorized

Oduševiće vas fotografije ove studentkinje

Dvadesetdvogodišnja Božica Mihajlović iz mesta Ledinci kod Novog Sada, zaista ima ono nešto što je potrebno za fotografiju. Zanimljivim kadrovima dočarava emocije na ljudskim licima, uzbuđenje sa različitih događaja i prirodne lepote.

bozica_mihajlovic
Foto: BM photography

Redovna je studentkinja treće godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a u njenim fotografijama ste mogli da uživate na Facebook stranici Novi Sad i još mnogim drugim.

Fotografija je njen hobi i velika ljubav, a kaže da su ljudi ono što je privlači kod fotografisanja.

 

– U zavisnosti šta je tema fotografisanja, neki najdraži momenti su mi stalne anegdote koje doživljavam pri fotografisanju, nasmejana lica, zadovoljni ljudi, i same uspomene koje tom prilikom nastaju, što sa ove strane objektiva tj. kod mene u mislima, što sa one strane, tj. fotografije kao materijalni izraz uspomena. Upravo ta njihova sposobnost da nas vrati u vreme u kome se nešto nama važno desilo, i da prenesu celu emociju, dočaraju ceo događaj i opišu u najsitnije detalje nešto ili nekoga, upravo to je ono što najviše volim kod fotografija – kaže Božica za Luftiku.

novi_sad_bm_photo
Foto: BM photography

Shodno tome, najviše voli da fotografiše ljude i događaje, ali i da objektivom zabeleži i prirodne lepote. Kaže da se trudi da nađe balans i da pored toga što uradi slikanje za druge, često fotografiše samo za svoju dušu, jer je to ispunjava. Božica kaže da nema omiljenu fotografiju, ali jedna joj se ipak posebno izdvaja. Njene fotografije i njen rad možete pratiti na Facebook stranici BM Photography.

bm_photo_5
Foto: BM photography

Fotografijom se bavi već sedam godina, od kada se upisala u Gimnaziju Isidora Sekulić, i kada je počela da uči o fotografiji.

– Zajedno sa još dve drugarice, profesora Dušana Milutinovića (koji je takođe i fotograf) uspele smo da nagovorimo da nas uči o fotografiji. Tako je počela sa radom fotografska sekcija Gimnazije. Od tada smo imali i časove o fotografiji, i dobijali zadatke, a takođe i putovali po Vojvodini upoznajući različite kulture, posle čega smo uvek imali izložbe radova.

bm_photo_8
Foto: BM photography
bm_photo_1
Foto: BM photography

Međutim, Božica kaže da je njen ozbiljniji rad počeo pre otprilike dve godine kada se malo osamostalila i unapredila opremu. Za sada ima mnogo snova, a u budućnosti bi volela da zabeleži mnogo štošta od Mlečnog puta, do podvodne fotografije, ili upadanja kapljice u koncentrične krugove koje pravi.

– Volela bih da zaradim, ali da ukombinujem nekako da uživanje ostane uživanje, da ne preraste u stres koji posao donosi, već da održim to što sam do sad uspevala da uradim: da radim, a da volim to što radim – kaže Božica i objašnjava da je fotografija ono što je osvežava od svih stresova koje život generalno sa sobom nosi.

Pročitajte još zanimljivih vesti

 

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
91 Shares
Share via
Copy link