Magazin

Od danas nove vanredne mere na teritoriji čitave Srbije

Na celoj teritoriji Srbije od danas su na snazi nove mere kojima je zabranjeno okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi, uz obavezno nošenje zaštitne maske na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru.

Na svaka četiri kvadratna metra u zatvorenom može biti prusutna samo jedna osoba.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice.

Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru, a na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara, pout redova ispred prodavnica, apoteka, stajališta javnog prevoza, nošenje maski je obavezno.

Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.

Mere je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, usvojila Vlada i od danas važe na celoj teritoriji Srbije.

Vučić ljut što nije uveden policijski čas, krivi demonstrante za skok broja zaraženih

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
730 Shares
730 Shares
Share via
Copy link