Magazin Srbija

Od 400 gostiju na svadbi u Kraljevu, 100 se zarazilo koronom

svadba
Foto: ilustracija / iserbiatravel.com

Posle svadbe u Kraljevu za oko 400 ljudi, koja je bila pre mesec dana, oko 100 svatova je završilo u kovid ambulanti. Samo u prvoj nedelji posle veselja javilo se 25 novozaraženih, a među njima je bio i mlad muškarac od oko trideset godina, nevakcinisan, koji je jedva izbegao respirator.

Vrlo brzo nakon svadbenog veselja, čak četvrtina gostiju zaokružila je zabavu koronavirusom. Prema rečima Vladimira Novića, rendgen tehničara u kraljevačkoj Opštoj bolnici “Studenica”, mnogi pacijenti naknadno se kaju što se nisu vakcinisali, što nisu vodili računa, ali za neke bude i kasno, prenosi Nova.

– Bila je to jedna osrednja svadbica od oko 400 ljudi. Polovinu poznajem. Od tog broja vrlo brzo njih oko 100 je posetilo kovid ambulantu. A kada dođu, negoduju kao i svaki dan u poslednje skoro dve godine: „Šta je ovo?! Čekam od šest jutros“. „Ovaj je posle mene došao, kako je sada ispred mene?!“. A taj što je ispred je mučenik orošen hladnim znojem. Raspada se, ne može da stoji, ali svadbarca baš briga. Proveo se lepo na svadbi i ne interesuje ga. Mi moramo da ga primimo, jer smo mu mi kivi što se zarazio. I, naravno, nije verovao da „koronela“ ili sta već postoji“ – iskreno priča Nović za Kurir.

10.356 ljudi umrlo od koronavirusa u Srbiji u 2020. godini, 3 puta više od zvaničnih podataka

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link