Recepti Top 10

Ocenili smo 10 palačinki u gradu

Palačinke su se nekad pravile u svakom domu. Često i s ljubavlju. Uglavnom domaćice nisu postizale da dovoljno brzo napeku koliko su deca, a i ostali ukućani brzo jeli. Ako kojim slučajem ostane za sutradan, i dalje su bile lepe. Hladne ali lepe. Danas je drugačije. Palačinke se u Novom Sadu spremaju na više od 100 mesta, a samo na retkim mestima mogu da dobiju prolaznu ocenu za kvalitet.

Cream bar

Ništa posebno. Cream bar je najpoznatiji po palačinkama, ali tu nema ničega što će vas oduševiti. Testo je malo žilavije. Ukupno, ocena 3-.

Picerija Aleksandar

Neočekivano iznenađenje. Naoko vas neće privući, ali je ukus vrlo dobar. Testo je taman kako treba, fil takođe. Mana je što nisu lepšeg izgleda. Ocena 4.

Maša

Pre nekoliko godina u Maši su bile najbolje palačinke u gradu. Ali prilikom našeg testiranja – potpuni pronašaj. Šlag je bio kiselkast, verovatno nešto stariji, a testo prilično žilavo. Zbog stare slave, hoćemo da verujemo da je ovo bio samo loš dan. Ocena 2.

palacinke-masha-(1)-novisad

Disney

Kuća palačinki u pravom smislu reči. Ovde su palačinke jednostavne, ali ukus obara s nogu. Malo sporija usluga. Ocena 5-.

palacinke-dizni-(9)-novisad

Picerija Ciao

Bez promašaja. Ovde palačinke izgledaju kao da su pravljene s velikom ljubavlju. Brza priprema, sočan ukus, prava mera punjenja, a testo mekano i posebno ukusno. Konobari umeju da budu nervozni. Ocena 4+.

palacinke-ciao-(1)-picerija

Bob

Pre 20 godina čuvene palačinke s nogu danas nisu ni bleda senka. Istina je da dobijete veliku palačinku za male pare, ali to je sve. Ako slučajno ostavite da odstoji duže od pola sata, testo će postati toliko žilavo da će vam biti potreban jako oštar nož da presečete. Ocena 1+.

Balans

Novo mesto za ljubitelje palačinki. Ispred šaltera skoro uvek je gužva, a razlog je vrlo jednostavan – pristupačna cena, veliki izbor palačinki, i brza priprema. Kvalitet zavisi od izbora palačinki, Rafaelo će vas možda razočarati, ali Švarcvald obara s nogu. Sve u svemu, dosta dobro 4+.

balans-palacinka-novisad

Juliet

U novom restoranu italijanske kuhinje pored drugih slatkiša, u ponudi je i nekoliko vrsta palačinki. Lepo aranžirane, sveže, ručno mućeno testo i šlag, ukus odličan. Ocena 5.

juliet-restoran-(9)-palacinka

Bata

Pre svega, odličan izbor palačinki i dodataka, kao i pristupačna cena. Ukusne, a i na filovima se ne štedi. Testo po nekad zna biti malo deblje, i ako je gužva, moraćete pričekati dok vam ne stigne porudžbina. Ocena 4.

Macchiato

Neopravdano visoka cena palačinki za relativno malu porciju. Izbor, ništa posebno, poslužene polu-hladne. Loše palačinke za odličan restoran, prava šteta. Ocena 2.

macchiato-palacinka-novisad

Pogledajte i: Najbolji sendviči u Novom Sadu >>>

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

561 Shares
561 Shares
Share via
Copy link