Magazin

Dečak se vratio sa mora i doneo jeziv crtež porodice, reagovao psiholog, a kad su čuli objašnjenje svi su zanemeli

kina-decak-vrtic

Kako se bliži 1. septembar nije zgoreg se podsetiti nezgodacije koje bi se mogle dogoditi roditeljima i njihovoj deci, naročito onima koji su išli na letovanje. Ako su još bili posvećeni jedni drugima i sve radili zajedno, šansa da nagrabuse se povećava. Šalu na stranu, događaj koji sledi je stvaran i mogao bi biti dobra lekcija roditeljima ali i psiholozima da pre panike popričaju sa decom o tome šta hteli da kažu crtežom.

Naime, na crtežu, koji je izazvao veliku pažnju javnosti, vidi se četvoročlana porodica koja, na prvi pogled, deluje obešeno. Crtež na prvi pogled zaista i deluje jezivo. Međutim, značenje crteža sasvim je drugačije.

Porodica, crtez
Foto: Jovana Ćirković/Printskrin/Tviter

– Tema je bila nacrtati svoju porodicu. Dete je nacrtalo, roditelji pod hitno pozvani na razgovor. Pitali dete šta predstavlja ovaj crtež, kaže: “Pa ronimo, sa maskama, u Grčkoj” – stoji u objašnjenju.

I zaista kada se dobro pogleda na crtežu dete jeste nacrtalo maske za ronjenje, a čak se i mehurići vide.

Ovaj crtež izazvao je mnoge reakcije na društvenim mrežama a ovih dana mediji se podsećaju na događaj koji je sada smešan ali verujemo da roditeljima i nije bilo do zabave kad su pozvani na razgovor u školu.

Izvor: Kurir

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

22 Shares
Share via
Copy link