Magazin

Najpoznatiji turski kuvar se pohvalio astronomskim računom iz restorana i izazvao žestok gnev na mrežama

nusret-gokce
Printscreen/Instagram

Turski kuvar Nusret Gokče na Instagramu je objavio račun iz svog restorana u Dubaiju. Gosti su u Nusretovom restoranu jeli goveđi karpaćo, zlatne odreske, zlatnu baklavu, pili su martini, vodu…

Račun je iznosio 398.630 AED, što je gotovo 100.000 evra. Nije poznato ko je toliki novac potrošio na hranu i piće u Nusretovom restoranu, ali on je u opisu računa napisao: “Novac dođe, novac ode.”

Zbog iznosa računa i toga što se Salt Bae time hvali, kuvar je naišao na brojne kritike, piše Index.

“Mogao si da nahraniš ceo Pojas Gaze s tim novcem”, “Sramotno je da neko ovoliko daje na hranu”, “Najprecenjeniji restoran”, “25 dolara turska kafa? 50 dolara pomfrit? 250 dolara za vodu? Dok ljudi umiru od gladi na ulicama?”, “Zamislite da ste toliko bogati da toliko novca potrošite na hranu koja ništa ne vredi”, “Konzumerizam u svom najboljem izdanju”, “Ovo je pravi pokazatelj zašto svet propada”, neki su od komentara.

Često ga kritikuju

Nusret je nedavno objavio fotografiju na kojoj kleči i moli se. Tom fotografijom je svojim pratiocima hteo da poželi srećnu Novu godinu.

“Pomolio sam se za sve vas u 2024”, napisao je kuvar, ali njegova objava nije naišla na pozitivne reakcije. Mnogi su ga u komentarima prozvali jer se nikako nije oglasio o stanju u Izraelu i Palestini.

Čuveni kuvar iz pakla maltretira radnike, kažnjava ih za najmanju sitnicu i nikad ne znaju kada će dobiti otkaz

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link