Srbija Vesti

Lovačkim nožem na demonstrante u Smederevskoj Palanci

smederevska palanka protest
Printscreen / Collage

Nisu potresne scene kod Sava centra juče tokom blokade bile jedino što je naslutilo na još žešće međusobne sukobe građana u narednom periodu. Vrlo opasna situacija dogodila se i u Smederevskoj Palanci kada je jedan muškarac ušao među demonstrante sa lovačkim nožem, kako tvrde svedoci nemilog događaja.

Na snimku koji je na Fejsbuku okačila Eko straža vidi se čovek koji preti sa nožem desnoj u ruci, a snimak je iz drugog ugla objavila i televizija Šabac.

„Ima nož!“, čuje se glas okupljenih koji su pokušavali da urazume razularenog čoveka koji je na kraju ušao u automobil i otišao sa lica mesta. Građani su objavili da su mu tablice na kolima zapisali, ali za sada nemamo informacije da li je pokrenut bilo kakav postupak protiv za sada neidentifikovanog muškarca.

Godine velike društvene tenzije i nezrele politike najodgovornijih ljudi u državi dovele su do situacije da građani nasrću jedni na druge. Pretpostavlja se da je taktika režima ove subote bila da batinašima da slobodan dan, a da su svoje simpatizere motivisali da glume politički nezainteresovane građane nezadovoljne zbog narodne pobune i blokade saobraćajnica.

Vrlo turbulentan period je ispred nas, a osim subotnjih blokada očekuje se i referendum vezan za pravosuđe 16. januara za koji se mogu čuti otvorene pretnje organizacija i pojedinaca da će fizički sprečiti njegovo održavanje. Izbori su tek početkom aprila, a situacija u državi je na ivici građanskog sukoba. Tek je treća subota kako su blokade započele, a osim čekića, motki i uletanja motorizovanim vozilima u masu ljudi, sada smo videli potezanje i lovačkog noža. Veliko je pitanje šta će sledeće iz arsenala hladnog oružja biti u rukama onih koji se protive blokadama.

Nemamo šta da slavimo, ovo nije nikakva pobeda. Ovo je samo Vučićev remi

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

206 Shares
206 Shares
Share via
Copy link