Magazin Novi Sad

Novosadski Beverli Hils, u Sremskoj Kamenici niče elitno nasilje (FOTO)

vila_evia
Vila Evia (Foto: MOBA studio)

Ono što je Beverli Hils za Los Anđeles, Sremska Kamenica polako postaje za Novi Sad – elitno predgrađe u kojem na sremskim brežuljcima kao pečurke niču luksuzne vile i naselja.

Evia je luksuzni projekat na fruškogorskim obroncima s pogledom na Novi Sad iza kojeg stoji firma Sigma Quatro, piše eKapija.

vila-evia-2
Vila Evia (Foto: MOBA studio)

Ova luksuzno opremljena vila, zamišljena u američkom stilu, imaće tri komforne stambene jedinice sa zasebnim bazenima na krovnim terasama i velikim zastakljenim površinama s pogledom na Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu, energetski efikasnim podnim i plafonskim grejanjem na toplotne pumpe i smart home sistemom.

Kako za eKapiju kaže Jovica Grkinić iz firme Sigma Quatro, počelo je i u Srbiji da se razmišlja na „američki način kada je reč o konceptu urbanog stanovanja.

– Tome je doprinela i korona, ali ljudi masovno beže iz gradova, dosta im je gužvi i zagađenja i svako ko može sebi da priušti nešto luksuznije bira vile u predgrađima – navodi Grkinić.

Prema njegovim rečima, prednost ovakvog koncepta urbanih vila je što se nalaze nadomak grada, a opet u netaknutnoj prirodi.

vila-evia-3
Vila Evia (Foto: MOBA studio)

On dodaje da je Vila Evia je locirana na nekoliko minuta vožnje do Novog Sada, a isto toliko i od puta za nacionalni park Fruška gora.

– Još kada budući most spoji Popovicu sa Novim Sadom, do centra će se brže stizati odavde nego sa Detelinare – kaže Grkinić.

Ističe i da Sremska Kamenica i bukvalno postaje novosadski Beverli Hils.

– Naša ideja je bila da ovde napravimo nešto baš luksuzno, čega u novom Sadu nema. Ali i u Sremskoj Kamenici je već sada sve teže naći lokacije za gradnju, velika je jagma za građevinskim parcelama, ali i za samim vilama – kaže naš sagovornik i dodaje da su dva od tri stana već prodata.

Grkinić navodi da je završeno oko 80% gradnje vile Evia, za koju idejno rešenje potpisuje novosadski Moba studio, i da je u planu da se radovi okončaju do kraja februara.

residence_casa
Residence Casa (Foto: Tehnogradnja IMS)

A na obodu između Fruške gore i Dunava u junu je počela gradnja vila Residence Casa, čiji je investitor novosadska firma Tehnogradnja IMS.

Prema rečima investitora, ovaj jedinstveni projekat sa pogledom na Novi Sad omogućava život u saglasju sa prirodom nadomak gradske vreve.

Na površini od 32.000 m2 gradi se 20 stambenih jedinica koncipiranih u dvojne objekte sa jednim ili dva stana strukture od 120 do 260 m2 s terasama s pogledom na Novi Sad.

Vile će imati sopstvena dvorišta sa bazenima, parking prostorima u suterenskom ili dvorišnom delu, kao i fizičko-tehničko obezbeđenje.

residence_casa_2
Residence Casa (Foto: Tehnogradnja IMS)

Residence Casa nudiće stanovnicima i poseban poslovni objekat sa sadržajima kao što su marketi, predškolske ustanove, restorani i slično.

Projekat je izradio projektni biro LAMBDA iz Novog Sada.

Kako za eKapiju kažu vlasnici firme Tehnogradnja IMS, Milan Vitomir i Igor Ljubičić, završetak naselja Residence Casa planiran je za kraj 2025. godine.

Investitori Novi Sad: Evo 5 najpouzdanijih za kupovinu stana

27 Shares
Share via
Copy link