Novi Sad Vesti

Novosadski aktivisti pušteni iz pritvora, najavljuju veliki protest zbog zastrašivanja

Aktivisti Novi Sad pritvor
Foto: N1

Aktivisti Omladinske studentske akcije Srđan Đurić, Mladen Cvijetić i Brajan Brković pušteni su sinoć iz pritvora.

Protiv njih je, zbog prekida sednice gradske komisije za GUP, pokrenut krivični postupak za nasilničko ponašanje. Za ovo delo zaprećena im je kazna zatvora od nekoliko meseci do 5 godina zatvora.

Određena im je i mera zabrana prilaska Dušanu Miladinoviću, direktoru javnog preduzeća Urbanizam, kao i zabrana prisustva na narednim sednicama komisije za planove Grada Novog Sada na kojima će se raspravljati o primedbama građana na Generalni-urbanistički plan (GUP).

Aktivisti kažu da je sve ovo montiran politički proces, da nije bilo elemenata nasilničkog pšonašanja, da niko nije bio ugrožen i da je čin prekidanja sednice bio politički performans.

Hapšenje tumače kao potez vlasti koji za cilj ima da zastraši sve aktiviste i za danas (sreda 9.mart) najavljuju veliki protest u Novom Sadu, na koji su pozvani aktivisti iz Beograda, Gornjih i Donjih Nedeljica i drugih gradova.

Prema najavi Vojvođanske nevladine organizacije, protest će se održati u Novom Sadu ispred prostorija Srpske napredne stranke u Ilije Ognjanovića 7, sa početkom u 17.30h.

Podsetimo, grad0načelnik Novog Sada Miloš Vučević komentarisao je dešavanja na sednici, rekavši kako je zgrožen aktivistima koji nikad nisu živeli u Novom Sadu.

– To su ljudi koji nikada nisu živeli u Novom Sadu, i pitanje koliko je ko od njih proveo vremena u njemu. Sebi su dali za pravo, finasirani od tajkuna, da zaustave razvoj grada. Oni brukaju grad i Evropsku prestonicu kulture, jer su bez ugleda, časti i morala. Građani su postali taoci njihovog bezumlja, mržnje i ekstremizma – bio je jasan Vučević.

Na ove reči reagovala su i udruđenja građana koja se bore za očuvanje Šodroša i priobalje Dunava.

– Uvek sa neskrivenim lokal patriotizmom kažem da sam rodjena u Betaniji, ali isto tako se osećam stanovnicom ove naše napaćene kugle zemaljske. Hej dođoši dobro došli … ali danas to nije tema. Vreme je da Novosadjani i svi oni kojima je Novi Sad u srcu povrate svoj grad od uzurpatora, profitera i kojekakvih ali uvek podlih tajnih agendi – napisala je na FB grupi Šodroš Daniela Stojković iz NVO Sveti Dunav dodajući da nijedno dete u 21. veku ne treba da prelazi Dunav skelom.

Haos na sednici o Planu Novog Sada, zapaljena pirotehnika, stigla interventna (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

260 Shares
260 Shares
Share via
Copy link