Novi Sad Uncategorized

Novosadska profesorka daje besplatne časove deci koja ne mogu da ih plate

Novosadska profesorka profesorka srpskog jezika i književnosti, Marija Bjelica, odlučila je da deci koja nemaju mogućnost da plate privatne časove za nastupajuće popravne ispite, nastavu drži bez ikakve naknade.

Marija je ovo saopštila na svom Tviter profilu i pozvala korisnike ove društvene mreže da podele tvit u što većem broju, kako bi se pročula njena odluka.

Kako kaže ova profesorka, na potez se odlučila nakon što je videla da slično radi koleginica iz Beograda za decu kojoj trebaju časovi engleskog jezika.

Njena usluga dobija na težini kada se sagleda dugogodišnja teška materijalna situacija u kojoj su naši prosvetari, s obzirom na to da Marija i njene nesebične kolege ne stavljaju sopstveni finansijski interes ispred potreba ugroženih mališana.

„Pročitala sam da koleginica iz Beograda drži časove engleskog jezika deci kojima je to potrebno, pa sam inspirisana njenim postupkom odlučila da i ja ponudim pomoć. Nisam se fokusirala na probleme prosvetara, koji su evidentni, već na decu kojima su potrebna podrška kako bi završila uspešno školsku godinu“, poručuje Marija.

Kako dodaje, za sada ju je kontaktiralo nekoliko roditelja i dece, ali se nada da će odziv biti veći.

Priča o Mariji je priča o solidarnosti, dobroj volji i nameri u vremenu kada ljudi žive i rade za opstanak i puko preživljavanje. Ona je dokaz da su pravi ljudi, u najvećem smislu te reči, među nama.

„Nedostaje nam solidarnosti i mislim da gledanje svog posla, kako ste naveli, nije dobra životna deviza. Možda bi trebalo da porazmislimo o konceptu davanja, koje je uvek plemenitije nego primanje, a sigurna sam i prosperitetnije“, navodi naša sagovornica.

Novosađanka svetska i evropska šampionka u planinskom skejtbordingu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link