Magazin Novi Sad

Novosadska kovid bolnica imaće oko 500 kreveta: Ima li lokacije koja nije obećana Galensu?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uspeo je makar načelno da dođe do informacija o građenju specijalne kovid bolnice u Novom Sadu koje je predsednik Srbije izvukao iz rukava kada se suočio sa izjavama epidemiologa o tome da je epidemija koronavirusa opet van kontrole.

Prema Vučevićevim rečima nova bolnica imaće između 400 i 500 mesta, a tokom narednih dana Grad će predložiti potencijalne lokacije za izgradnju.

Miloš Vučević je, govoreći za RTS, rekao da je nova bolnica „sjajna vest“ za Vojvodinu i taj deo Srbije, dodajući da je Novi Sad prirodna lokacija što zbog kadrova što zbog infastrukture.

Dodaje da je Grad, koliko juče, krenuo da priprema predlog lokacija i da će sve predočiti premijerki i predsedniku države.

Bolnica će, kaže, imati kapacitet između 400 i 500 kreveta, uglavnom intenzivne i poluintenzivne nege.

„To je put kojim možemo da imamo opštu bolnicu, Novi Sad nema opštu bolnicu, fali nam taj sekundarni nivo, to je koncept koji smo dugo čekali, to je presudno za čuvanje zdravlja, ta bolnica se neće gasiti kad ode korona“, naglašava gradonačelnik Novog Sada.

Vučević navodi da epidemijska situacija u Novom Sadu nije dramatična, ali je upozoravajuća.

U poslednja tri dana u gradu je konstantno više od 200 novih slučajeva dnevno, što, kaže Vučević, nije dobro i zabrinjava.

„Ja se nadam da neće morati vanredno stanje, ne bih voleo da je Novi Sad zaključan i cela država. Ako bude tako da preti da ugrozi živote i zdravlje i uruši zdravstveni sistem, mora, ali ne bih voleo da ugrožavamo radna mesta“, napominje Vučević.

Kaže da će se više o tome znati u petak kada bude sednica Kriznog štaba, ističući da je borba protiv koronavirusa konstantna.

Prvu dozu vakcine u Novom Sadu primilo je 80.000 građana, a drugu 40.000.

Vučić najavom kovid bolnice u Novom Sadu iznenadio i gradonačelnika Vučevića

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Dragana misliš da si pametna? Sramota me da čitam ove tvoje gluposti!
    Toliko zla u tebi ima da mi je muka!
    Za vreme žutih lopova su bile oljpljačke i nameštaljke o kojima treba da pišeš.

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link