Magazin Novi Sad

Vučić najavom kovid bolnice u Novom Sadu iznenadio i gradonačelnika Vučevića

Novi Sad već decenijama bukvalno vapi za opštom gradskom bolnicom jer su ovako kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine potpuno prebukirani.

Spas za novosadsko zdravstvo mogao bi se naći u koroni budući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da bi u okolini Novog Sada trebalo da se gradi treća kovid bolnica, nakon onih koje su sagrađene u Batajnici i Kruševcu.

Predsednik nije davao detaljnije informacije o lokaciji, kapacitetu ili vremenu gradnje, osim da je o novom zdravstvenom objektu razgovorao sa Vladom Srbije.

“Dobio sam nove kovid podatke jutros u 8 časova, ti nisu reprezentativni. Ono što je važno i što jeste nova ideja o kojoj smo razgovarali, zamoliću Vladu Srbije, Anu Brnabić i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu na severu Srbije, u okolini Novog Sada”, rekao je Vučić danas u Sarajevu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da ga je obradovala vest da se planira gradnja dodatnih bolničkih kapaciteta u Novom Sadu u vidu kovid bolnica. On je precizirao da nema detaljnije informacije o projektu koji je najavio Vučić, piše 021.rs.

Prvi čovek Novog Sada je dodao da su bolnice generalno potrebne, jer ne znamo kako će se odvijati epidemija, ali je sigurno da će se kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, a potencijalno i buduća u Novom Sadu posle služiti za lečenje drugih bolesti kao Opšta bolnica, jer imaju poluintenzivnu i intenzivnu i itekako povećavaju broj mesta za smeštaj pacijenata.

“Više puta smo, da kažem tako, lobirali, borili se i isticali da Novi Sad zaslužuje da dobije Gradsku bolnicu. Nama generalno treba sekundarni nivo zdarstvene zaštite, tako da ovu priču doživljavam u tom kontekstu, odnosno da dobijemo jednu bolnicu koja bi u ovom trenutku bila kovid bolnica, a posle bi bila za dodatne kapacitete kao Gradska bolnica”, kaže Vučević za 021.rs.

Kaže i da će narednih dana biti poznati i drugi detalji, a da prvo treba da se vidi koja bi to lokacija bila najbolja za novu bolnicu u Novom Sadu.

Vučić: Nismo blizu vanrednog stanja, tražiću novu bolnicu kod Novog Sada

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link