Novi Sad Vesti

Novosađanka koja je šila maske za medicinske radnike proglašena za “Dobročiniteljku”

Novosađanka Verica Cucić Ikonov, koja je šila maske za potrebe zdravstvenih ustanova i o kojoj su pisali domaći mediji prošle godine, jedna je od dobitnica priznanja “Dobročinitelj” Vlade Srbije.

Verica je na samom početku vanrednog stanja šila je maske za medicinare i druge radnike u zdravstvenim ustanovama, koje su distribuirane širom Novog Sada.

Kako je prošlog marta ova knjigovođa ispričala medije, u pravljenju maski nesebično su joj pomagali suprug i komšinica.

Sati i sati uloženog truda isplatili su se – ustanove su dobile pomoć u trenutku kad su maske bile deficitarne, a njen trud je prepoznala Vlada Srbije, koja je na predlog Ministarstva za rad proglasila 2020. godinu za godinu solidarnosti i saradnje.

“Pandеmija korona virusa promеnila jе svеt iz korеna, tеstirala strpljеnjе svih nas i stavila nas prеd mnoga iskušеnja. Nеsеbični gеstovi naših dobročinitеlja, motivisani isključivo najplеmеnitijim ljudskim osobinama, bili su nam protеklе godinе i svojеvrstan motiv da izdržimo ovu borbu i pokazali nam da dobra dеla koja činimo danas, sutra postaju primеr za drugе i način na koji mеnjamo našе društvo, činimo ga solidarnijim i boljim”, navode u Ministarstvu za rad, a prenosi 021.

Dodela priznanja je u subotu, 6. februara, u Kombank areni u Beogradu, a moći će da se prati u direktnom prenosu zbog epidemioloških mera.

Novosađanka velikog srca: Pijanistkinja šije providne maske za osobe oštećenog sluha

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

135 Shares
135 Shares
Share via
Copy link