Srbija

Novinar u kolicima pokušao da odbrani psa, pa i sam napadnut – policija stigla za 45 minuta

Policija Novi Pazar
Foto: Twitter/@a1tvnet

Šta radi srpska policija sem što u civilu batina građane koji se bore za bolji život? Pa, zauzeta je pisanjem prekršajnih  prijava protiv istih tih građana koje nikada u životu nije ni legitimisala ali jeste snimila da se šetajući protive vladavini Aleksandra Vučića.

U takvoj državi sasvim je prirodno, iako je krajnje morbidno, da ljudi u invalidskim kolica priskaču u pomoć dok policija ne reaguje ni kad je isti taj, za kolica prikovani čovek, ugrožen.

Novinar u kolicima pokušao da odbrani psa

Naime, kako prenosi Nova,rs tokom protekle noći u Beogradu (29.07.2022.), na Zvezdari, u neposrednoj blizini Cvetkove pijace verbalno su napadnuti novinar u invalidskim kolicima I.P. i njegov rođeni brat i to samo zato što su pokušali da zaustave mladića koji je maltretirao psa. Međutim, prema rečima sagovornika portala Nova.rs, reakcija policije je izostala.

Kako saznajemo iz razgovora sa sagovornikom, sinoć su se novinar I. P. i njegov brat, oko 23.30 časova, vraćali sa posla kada su u neposrednoj blizini Cvetkove pijace primetili nepoznatog muškarca kako maltretira svog psa.

– Da ja gledam da neko davi psa, ja ću iz invalidskih kolica ustati – bile su reči vidno uzrujanog novinara I.P.

Kako objašnjava, pokušao je da na miran način spreči mladića u nameri da dalje zlostavlja svog psa nakon čega je mladić počeo verbalno da ih napada.

„Bogalju, invalidu“

Novinar I. P. je pozvao policiju iz straha za svoju bezbednost jer je, kako kaže, nepoznati muškarac izgledao drogirano i neuračunljivo.

– Bogalju, invalidu! – rekao je tada nepoznati muškarac dok je I.P. bio na vezi sa policijom koja je bila svedok svih uvreda upućenih na njegov i račun njegovog brata, navodi sagovornik.

Sagovornik nam objašnjava da je od radnika iz marketa u blizini saznao da je napadač psihički neuračunljiv i da često posećuje taj market i pljuje radnike.

Policija, kako kaže, nije došla čitavih 45 minuta nakon čega su on i njegov brat odlučili da napuste mesto incidenta i odu kući.

– Mi od policije nismo uopšte zaštićeni – kaže I.P. i dodaje da ovakvu stvar nikada nije doživeo.

Kako nam je objasnio, budući da je lice sa invaliditetom i ostrašćeni borac za ljudska prava, ne želi da se bilo koja osoba oseća ugroženo dok slobodno šeta ulicama Beograda.

– Smatram da rad policije uopšte ne valja – zaključuje novinar I.P.

Ekipa portala Nova.rs kontaktirala je MUP povodom ovog incidenta, ali je do trenutka objavljivanja ovog teksta odgovor na njihova pitanja nismo dobili.

Izvor: Nova.rs

Paprene kazne u Novom Sadu, šetnja psa bez povoca 25.000, hranjenje lutalica 8.000 dinara

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link