Magazin Novi Sad

EXIT, hapšenja, kriminal, požar, sportski uspesi – Novi Sad – pregled nedelje

petrovaradin

Zabrana prilaska za napadača devojke i njenog brata

Tridesetogodišnji C.M. iz Novog Sada uhapšen je nakon što je napao svoju devojku i pretio njenom bratu. Policija je u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici izrekla napadaču hitne mere zabrane prilaska i komunikacije sa ženom, te mu odredila zadržavanje od 48 sati. Krivično delo po kom mu se sudi je ugrožavanje sigurnosti.

Novi punkt za vakcinaciju na Novom Naselju

U četvrtak je na Novom Naselju otvoren novi punkt za vakcinaciju u ambulanti doma zdravlja na Novom Naselju, gde će se novosađani moći vakcinisati u periodu od 7 do 20 časova. Odluka je doneta zbog velikih letnjih vrućina koje ne odgovaraju građanima da prelaze velike distance, dok ovo istovremeno olakšava posao zaposlenima na punktu na Novosadskom sajmu. Iz doma zdravlja su rekli dasu uslovi za rad mnogo bolji na ovom punktu.

Novosadska atletičarka dobila olimpijsku vizu

Najbolja bacačica koplja u Stbiji Marija Vučenović izborila se za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i trenutno zauzima poslednje, 32. mesto na listi najboljih bacačica na svetu. Za svoju poziciju na ovom prestižnom takmičenju se izborila nakon što je postigla sjajan rezultat i lični rekord na Evropskom bacačkom kupu u Splitu gde je završila na petom mestu.

 

Hapšenje zbog indijske konoplje

Policija u Novom Sadu uhapsila je četrdesetdvogodišnjaka iz Kisača kom su pronašli 18 stabljila indijske konoplje zasađene u njegovom dvorištu. U kući osumnjičenog pronađene su tegle sa 400 grama suve marihuane i digiralna vaga, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nevolašćena i stavljanje u promet opojnih droga.

Maloletnici opljačkali štand sa brzom hranom

Novosadska policija rasvetlila je slučaj teške građe za koji je osumnjičeno sedam maloletnika iz Žablja, Temerina, Vrbasa i Futoga pod sumnjom da su u sredu uveče provalili u novosadski restoran brze hrane i ukrali novac od pazara. Od tada je deo novca pronađen, a protiv maloletnika je podneta krivična prijava. Dvojica iz ove grupe terete se za još jednu tešku građu i dva pokušaja istog krivičnog dela. Naime, sumnja se da su 4. jula porvalili u kiosk brze hrane kako bi ukrali tablet i piče, a da su krajem juna pokušali da ukradu kasu iz blagajne na „Štrandu“, kao i da su obili automobil na parkingu kupališta iz kog na kraju nisu ništa ukrali.

Kavga na Telepu zbog kontejnera

Stanari dve zgrade u ulici Ćirila i Metodija na Telepu bore se za kontejner u ovoj ulici, a to je tokom nedelje eskaliralo toliko daleko da ga je neko vezao katancem za drvo. Stanari ovog kraja već godinama imaju problem sa lokacijom kontejnera zato što se nalazi na samom putu, te na taj način otežava saobraćaj, a na put ga guraju stanari jedne od zgrada. Posle toga, stanari druge zgrade vraćaju uz zgradu, ali džabe jer ga neko uvek tera na saobraćajnicu.

Ova svađa je eskalirala u toku nedelje kada je neko katancem vezao kontejner za drvo, što predstavlja problem čistoći koja neće moći da ga isprazni zbog ovog. Od ovog javnog preduzeća se traži da reši problem, prvenstveno da ga oslobode od lanca, ali i da se utvrdi bezbedna lokacija na kom neće ometati saobraćaj.

Korupcija u Žablju

Radnik Elektrodistribucije Srbije V. B. uhapšen je zbog sumnje da je u opštini Žabalj primio mito. Prema navodima policije, tridesetdeveotogodišnji muškarac uzeo je 500 evra da bi mimo procedure zamenio i popravio električnu instalaciju ili ormare koji su oštećeni prilikom jedne saobraćajne nezgode. On je izašao da utvrdi činjenično stanje, koje je potom izostavio iz izveštaja, pa su radovi pali na teret EPS-a umesto muškarca koji je učestvovao u nezgodi. Uz krivičnu prijavu, određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Održan 20. EXIT festival

Od četvrtka do nedelje održan je jubilarni dvadeseti EXIT festival na Petrovaradinskoj tvrđavi. Za ulazak na ovaj događaj bilo je, osim kupljenih ulaznica, potrebno doneti potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test, a organizatiori su sklopili ugovore sa privatnim laboratorijama koje su sprovodile testiranje sva četiri dana. U ovom periodu na Tvrđavi su nastupali razni muzički izvođači iz Srbije i inostrastva. Tokom EXIT-a uhapšeno je više desetina građana zbog narkotika, a Novi Sad je posetilo više desetina hiljada stanovnika.

exit-novi-sad

Požar na Temerinskom putu

U nedelju je izbio požar kada se zapalilo rastinje na Temerinskom putu. Njega su primetili građani koji su brzo pozvali vatrogasce, te su oni uspeli blagovremeno da lokalizuju i smire požar. Gasili su ga nekoliko sati, a snimke i fotografije su zabeleženi građani iz okoline. Povređenih nije bilo.

 

 

Ovako izgleda novosadski kej posle 2. dana Egzita

Marko Apostolović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

180 Shares
180 Shares
Share via
Copy link