Novi Sad

Novosadski lekar pedofil (68) osuđivan 2 puta, u zatvoru čeka smanjenje kazne zbog obljube devojčice

pedofil

Glavni pretres u ponovljenom suđenju penzionisanom novosadskom doktoru sudske medicine Š. T. (68) održano je juče u Višem sudu, a naredni je zakazan za 30. maj.

On je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje devojčice.

Suđenje doktoru se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu i naložio da se sasluša devojčica, što je i učinjeno.

Ona je kao posebno osetljiv svedok ponovo dala izjavu iz skrin sobe, iako je ranije davala iskaze u više navrata, odnosno u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja, piše Dnevnik.

Ovaj slučaj je od početka zatvoren za javnost zbog zaštite maloletne žrtve.

Novosadski lekar osuđen je na zatvorsku kaznu sredinom juna 2021. godine.

Žalio se na prvostepenu presudu i slučaj je došao na apelaciju. Apelacioni sud je ukinuo presudu 12. oktobra 2021. godine i vratio postupak na ponovno suđenje, uz dopunska uputstva ovom sudu.

Maloletnica koja je žrtva pokušaja obljube je tada dvanaestogodišnja devojčica za koju se sumnjalo da je navođena da Š. T. neprimereno dodiruje, a da joj je on davao novac.

Za slučaj se saznalo iz dnevnika devojčice, koji je ona zaboravila u školi.

Prilikom izricanja prvostepene presude, sudija Ivana Josifović je navela da je presuda doneta na osnovu iskaza devojčice, koja je saslušana u skrin sobi novosadskog Višeg suda, kao i na osnovu materijalnog dokaza, odnosno njenog dnevnika.

Ovaj doktor je pre 11 godina već osuđen na pet godina uslovne kazne zbog nedozvoljenih polnih radnji. U penziji je od 2020. godine.

Novosadski lekar osuđen na 7 godina zatvora zbog pedofilije

Izvor: Dnevnik, 021

Čitajte Luftiku na Google vestima

58 Shares
Share via
Copy link