Novi Sad

Novi Sade, u gov*ima smo do guše, bukvalno: Kanalizacija ide direktno u reku, jeziv smrad se širi gradom

dunav fekalije
Foto: Facebook/Dragan Trifunovic Helivideo

Sećate li se scene iz „Radovana lll“, kad objašnjava da bi rudnike trebalo kopati vodoravno, pa ako se niđta ne pronađe, sagradimo metro, a o istom trošku kanalizaciju.

– Prolaze govna pored nas, normalno, u mimohodu idu govna…kao da nismo navikli!

Kad je pre skoro 50 godina Kovačević pisao scenario za ovu legendarnu predstavu sigurno mu na pameti nije bilo da će se ona scenu po scenu i ostvarivati.

A ovih dana jeste i to u srcu Novog Sada, prestonici kulture, na Keju Žrtava racije, snimljen je trenutak ispuštanja otpadnih voda i kanalizacije, fekalija i ko zna još čega i to direktno u reku. Taj užas praćen je nesnosnim smradom.

– Bio sam skoro odatle da nesto snimam. Neverovatno je koliko smrdi, a Novosađani se tu okupljaju, ljube, deca se igraju… – napisao je jedan korisnik Fejsbuka.

– Sav ovaj otpad završava u rekama i to mi je prvo na pameti kad vidim ljude po restoranima uz vodu da jedu ili neko kupuje rečnu ribu i sprema je svojoj deci. Tuga – napisala je jedna starija gospođa.

I dok se deo građana žali, postoje i oni kojima ne smeta. Nadležni tvrde da posredstvom svojih službi redovno prate kvalitet dunavske vode, posebno na Štrandu, koji tokom kupališne sezone poseti više od pola miliona građana.

Čitavu prirodu smo uništili, vode zatrovali, šume posekli, vazduh zagadili, govna prolaze pored nas a mi, što bi rekao Radovan, kao da nismo navikli…

Gradonačelnik Gangula otkrio da je vazduh u Beogradu zagađen jer smo siromašni

81 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap