Magazin Novi Sad

Novi Sad je spojio Hrvata i Srpkinju, a Dunav ih vodi na Olimpijadu

Novosađanka Milica Starović je već godinu i po dana u vezi sa Hrvatom Antunom Novakovićem. Njih dvoje vredno treniraju u Novom Sadu, a žive u Slavonskom Brodu. Zajednički cilj im je nstup na Olimpijskim igrama 2020, s tim što je Milica učešće već obezbedila.

Ljubav prema kajaku spojila je dvoje vrhunskih sporista u lepu ljubavnu priču. Najbolji hrvatski kajakaš Antun Novaković (22)  u sretnoj je vezi s Novosađankom Milicom Starović (31), reprezentativkom Srbije, piše portal 6uka.

Uprkos kilometrima koji su ih delili i razlici u godinama, uspeli su posložiti privatni život i fokusirati se na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine.

– Zajedno smo se pripremali za Svetsko prvenstvo koje je od 20. do 24.08. bilo u mađarskom Szegedu. To je bila prilika za izboriti norme za OI u Tokiju. Ja sam uspela u jednosedu na 500 metara, Antun nažalost nije ovaj put, ali biće još prilika – kaže Milica koja je bila svetska viceprvakinja 2015. i bronzana 2017, europska prvakinja 2016, a godinu pre uzela je i dve evropske bronze.

Antun je u juniorskoj konkurenciji bio evropski prvak i svetski viceprvak, a kako u Hrvatskoj nema tako dobre uslove za trening od 2017. trenira sa srpskom reprezentacijom. Tamo ima jednako kvalitetne veslače, čak i svetske prvake u njegovoj disciplini pa brže napreduje. Dodatni bonus je što je tamo i Milica…

– Kad je Antun počeo s nama trenirati i ići na pripreme počeli smo se družiti i provoditi više vremena zajedno. Nekako malo po malo postajali smo svesni da umnogočemu odgovaramo jedno drugome i rodila se ljubav – priseća se Milica.

Od početka ove godine službeno i žive zajedno u Slavonskom Brodu, no retko su kod kuće pa to i nije ključno za opstanak njihove veze.

antun i milica

– Stalno smo negde na pripremama. U zimskom periodu idemo na visinske pripreme, a od drugog meseca imamo prolećne veslačke pripreme koje traju dva meseca u kontinuitetu uglavnom u Turskoj, tako da smo tamo celo vreme. Nakon povratka nam počinje sezona, pa smo svuda po malo, po nekoliko nedelja, zato smo nažalost najmanje kod kuće zajedno. Ali trudimo se da sve pripreme odrađujemo na istom mestu kako bismo bili što više zajedno – objašnjava Milica i dodaje kako im godine nikada nisu bile problem.

Imali su se vremena upoznati, vode isti život i vole iste stvari pa gotovo da nema razlike. Godine im, slažu se, nisu najmanji, nego nikakav problem. Najveći problem je gledati ovog drugog kako se takmiči.

– Puno mi je teže gledati Antuna nego sama veslati trku i mučiti se. Pomogla bih mu na bilo koji način, a naravno da ne mogu, pa samo cupkam i odskačem od zemlje od stresa – smeje se Milica.

Iako ju je dosad pratio peh četvrtog mesta, na ovom Svetskom prvenstvu njime je bila i više nego zadovoljna. Naime, toliko je bilo dovoljno da se plasira na Olimpijske igre.

– Od evropskog zlata u Moskvi 2016. do ovog evropskog 2019. svaki put sam bila četvrta u jednosedu na 500 metara. Uvek za dlaku izmakne ta medalja, jednom za dve stotinke, a lani za stotinku što je doslovno za oko nevidljiva razlika, ali sudije su tako odlučile – seća se Milica.

Antun će novu priliku imati na evropskim kvalifikacijama u maju 2020. te Svetskom kupu.

Zašto je (ne)bitno da li je Tesla bio Srbin ili Hrvat

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link