Magazin Novi Sad Vesti Novi Sad

Dečak ostvario san: Novi Sad dobija bejblejd arenu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šestogodišnjeg Novosađanina Simona Nikovića koji je pisao prvom čoveku grada u želji da mu dozvoli izgradnju bejblejd arene, odnosno arene za borbu čigrama. Igračka-maketa ovakve arene uručena mu je danas na prijemu, saopštio je Kabinet gradonačelnika.

– Najmlađi sugrađani nam često pokazuju koliko su iskrenost i otvorena inicijativa potrebni za sve nas starije, da nas koriguju i opomenu u slučajevima kada zaboravljamo na te male ideje, koje su itekako značajne. Ponosan sam što možemo da ugostimo u Gradskoj kući Simona i da mu se zahvalimo na odvažnosti i hrabrosti da kao šestogodišnjak gradskoj administarciji uputi pismo sa svojom idejom, konkretnom i korisnom za najmlađe. Hvala i medijima koji su skrenuli pažnju na pismo, kao i kompanijama koje su se odazvale da pomognu izgradnju arene. Ona je skoro završena, a dizajnirana je po uputstvima našeg malog sugrađanina i biće postavljena na lokaciji koju je predložio inicijator projekta Simon – kazao je Vučević.

On je rekao i da očekuju još jednu igračku da im stigne, pa će, za koji dan, Novi Sad dobiti prvu bejblejd arenu, u blizini MZ „Narodni heroji“. Novi Sad je verovatno i jedini grad sa zvaničnom bejblejd arenom

Majka dečaka Lena Niković ispričala je izrazitu upornost svog sina i rekla da on dva meseca nije odustajao od stupanja u kontakt sa gradonačelnikom kako bi ostvario svoju zamisao.

Šestogodišnji Simon kaže da je nakon gledanja crtanog filma došao na ideju da izgradi nešto po uzoru na ono što je video u crtaću.

– Otkrio sam da ta arena može da se kupi, ali sam ipak hteo da je napravim na igralištu da svi možemo da se igramo napolju. Ja sam želeo da idem na igralište i iskopam rupu sam, ali su mi mama i tata rekli da prvo moram da pitam gradonačelnika za dozvolu, pa sam mu napisao pismo i predao ga na šalter br. 14 u Gradskoj kući – istakao je Simon.

Vodič kroz Novi Sad: 25 mesta koja morate obići

PARTNERI SAJTA


27 Shares
Share via
Copy link