Novi Sad

Novi gradski park najranije 2019. godine

Gradsko zelenilo će do kraja februara završiti svoj deo pripremnih radova na uređenju novog parka na Bulevaru Evrope, ali je za sada nepoznato kada će krenuti glavni deo uređenja ove zelene površine.

Naime, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) tek treba da raspiše tender za radove. Projektovanje parka još uvek nije gotovo, a u Programu uređenja građevinskog zemljišta ne pominje se da će novac biti izdvojen za radove.

U Gradskom zelenilu navode da je završeno krčenje samonikle vegetacije i uklanjanje divljih deponija sa površine između Novog naselja i Nove Detelinare, gde će se nalaziti budući park.

“Pregledano je svako postojeće stablo i procenjeno da više od 100 ne mora da se obori, već će se uklopiti u novi park. Ono što sada sledi je nasipanje plodne zemlje i nivelacija terena. U drugoj polovini februara posadićemo 216 stabala u delovima parka na kojima neće biti gradnje objekata ili staza”, kaže portparol “Zelenila” Ivan Nožinić.

On je dodao da za sledeću fazu radova koja podrazumeva gradnju staze, poslastičarnice, igrališta za decu, teretane na otvorenom, objekta za odlaganje mehanizacije, rasvete i drugog, “Zelenilo” nije zaduženo već da će to raditi druge službe, a da će “Zelenilo” tek kada sve bude sagrađeno ponovo doći i saditi travu, drveće, cveće i ukrasno šiblje. Nožinić kaže da za sada nemaju procenu kada bi to trebalo da se dogodi.

Ono što je izvesno je da će proći još dosta meseci dok park bude uređen, jer UGZI čeka da dobije tehničku dokumentaciju za park. Ugovor o izradi tehničke dokumentacije je potpisan početkom oktobra prošle godine sa rokom završetka od pet meseci, odnosno trebalo bi da bude gotova u februaru.

S druge strane, to je samo deo dokumentacije neophodan za radove na novom parku nedaleko od stare Ranžirne stanice, jer zbog neuspelog tendera još nije počelo projektovanje saobraćajnica, vodovoda, kanalizacije i rasvete oko parka. Ta javna nabavka tek treba da bude ponovljena, pa pod uslovom da uspe, izvesno je da će se posao nastaviti i u 2019. godini.

Ostatak teksta čitajte OVDE.

Novi Sad dobija skupoceni novi spomenik

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link