Svet

Novi detalji nestanka Ane Volš – i Brajanova majka pod lupom istražitelja

brajan-vols-hapsenje
Foto: Tanjug/AP

Brajan Volš (47) optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš (36). On je osumnjičen da ju je raskomadao za Novu godinu, u vreme dok je bio u kućnom pritvoru i čekao izricanje kazne zbog optužbi za prevaru.

Prema novim informacijama, sumnja se da ju je raskomadao u podrumu, piše LAMag, prenosi Blic.rs.

Nakon što je, kako se sumnja, izvršio to delo, njene posmtrne ostatke odložio je u spalionocu.

Brajan Volš (47) trebalo bi da bude optužen za ubistvo u sudnici u Кvinsiju nakon, kako je okružni tužilac okruga Norfolk, Majkl Morisi nazvao, „intenzivne istrage“ o nestanku njegove supruge. Nestanak Ane Volš, 36-godišnje majke troje dece, prijavio je njen poslodavac 4. januara — tri dana nakon što je poslednji put viđena u gradu Кohasetu na obali Toni.

– Dodatni detalji u istrazi i dokazi koji potkrepljuju te optužbe će verovatno biti predstavljeni na suđenju, ali u ovom trenutku neće biti obelodanjeni – rekao je Morisi.

Izvori upućeni u slučaj izjavili su da je signal Brajanovog telefona lociran na dve deponije i centra za reciklažu u kojima su korišćene spalionice – jedan u Abingtonu i drugi u Broktonu – dva predgrađa na južnoj obali Masačusetsa blizu imanja porodice Volš u bogatom gradu Кohaset.

– Postoji velika količina fizičkih dokaza prikupljenih na različitim lokacijama, ali malo je verovatno da će neko telo biti pronađeno – kaže za LAMag visoki zvaničnik policije.

Podsetimo, policija je nedeljama sastavljala slučaj protiv njega za koji se veruje da uključuje dokaze poput krvi pronađene u podrumu i krvave sekire.

Pod lupom istražitelja i Brajanova majka

– Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom, razlog su verovatno kulturološke razlike, tako je majka optuženog pisala o nestaloj Ani Volš, za kojom se traga već više od dve nedelje.

Dajana Volš, Anina svekrva, navodno je uslikana u blizini kuće u Kohasetu i to u danima kada se nestaloj Beograđanki gubi svaki trag. To je otvorilo nova pitanja i sumnje, s obzirom na to da je Dajana živela nekoliko kilometara udaljena od svog sina, a prema rečima Brajana bila je teško bolesna i oporavljala se od operacije, piše Nova.rs.

Od samog početka istrage, Brajanova majka se pominje kao osoba koju bi trebalo ispitati i koja možda ima saznanja o tome što se događalo u kući porodice Volš.

Suprug nestale Beograđanke je u više navrata slagao policiju o svom kretanju u nedelji nakon nestanka supruge, a između ostalog, jedan od navoda koje policija nije mogla da potvrdi jeste to da li je išao da poseti svoju majku kako je tvrdio.

Brajan je policiji rekao da je imao odobrenje, jer je bio u kućnom pritvoru zbog ranije počinjenog krivičnog dela, da poseti svoju majku u Svampskotu 1. januara, te da je tog popodneva obavljao poslove za nju u lokalnim marketima. Potom je izjavio da se izgubio i da mu je trebalo više vremena da stigne kod nje.

Ipak, nadzorne kamere okolnih prodavnica, ali i računi, nisu potvrdili njegovu priču.

Izvor: Blic, Nova

Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Ane Volš

31 Shares
Share via
Copy link