Magazin

Skromni Novak Đoković u tajnosti plaća pripreme za 15 naših tenisera

Da je Novak Đoković veliki čovek isto koliko je i veliki sportista potvrđuju njegova učešća u brojnim humanitarnim akcijama.

Ono što je mnogima bilo poznato, sada je potvrdio i teniski trener Petar Popović.

Trener bosanskog tenisera Damira Džumhura, otkrio je da je Novak Đoković organizovao kompletne besplatne pripreme tokom zimskih meseci za 15 tenisera.

Sportistima su na raspolaganju tri terena, teretana, fizioterapeuti, španeri, loptice, hrana i hotel, potvrdio je Popović za medije.

– Nole je još jednom pokazao svoju velikodušnost – napisao je čuveni pariski magazin i u istom tonu nastavio:

– Iako se Adrija tur u junu završio noćnom morom, Đoković nikada ne odustaje od želje da pomogne razvoj srpskog tenisa. Pre nekoliko godina je pomagao prijatelju Filipu Krajinoviću kada je ovaj bio povređen i više nije mogao da plaća trenera u Barseloni – rekao je Popović.

Teniserima je na Dorćolu plaćen čak i smeštaj i hrana, prenosi Meridian.

– Zimi su tereni veoma skupi, pogotovo za tenisere oko 700. mesta na svetu i niže – objasnio je Popović.

Na pripremama su, pored Džumhura i Popovića, i Filip Krajinović, Laslo Đere, Danilo Petrović, Viktor Troicki, Nikola Ćaćić, Marko Tepavac, Hamad Međedović, Boris Butulija…

– Treniraće i Olga Danilović i još nekoliko teniserki, tako da će ukupno biti 15 igrača. Novak je uradio fenomenalnu stvar za našu zemlju, to nam je bilo potrebno, naročito mladim teniserima. Zaista je to izuzetna pomoć, ali se on nikada o tome ne hvali. Još jednom je pokazao koliko je veliki i da uvek misli i na druge – zaključio je Petar Popović.

Zašto mnogi mladi talenti izrastu u propale, neiskorišćene potencijale

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

240 Shares
240 Shares
Share via
Copy link