Magazin

Novak Đoković ušao u „rat“ sa pariskom publikom, dobio meč, pa izneverovao na provokaciju novinara

djokovic
Printscreen

Nole u poslednje vreme ima problema sa reakcijama protivničkih navijača.

Najbolji srpski teniser izborio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je posle žestoke borbe savladao sjajnog Holanđanina Talona Grikspora sa 4:6, 7:6, 7:6.

Meč je obeležilo skandalozno ponašanje francuske publike, koja je u finišu meča izbacila iz takta srpskog asa. Svesno su pravili buku tokom poena, dekoncentrisali i provocirali Novaka, koji je u jednom momentu izgubio živce i ušao u pravi verbalni rat sa nekulturnim Francuzima.

Očekivano, odnos sa publikom bio je glavna tema i na konferenciji za medije koja je usledila nakon meča.

Jedan novinar konstatovao je da je Novak prvi započeo „rat“ sa gledaocima u „Bersiju“ i tako pokušao da opravda skandalozno ponašanje francuske publike.

„Neki bi prokomentarisali da vam je možda bilo potrebno da malo isprovocirate publiku da biste digli nivo energije i svoje igre. Šta kažete na to?“, pitao je novinar Novaka.

Novak je bio u potpunoj neverici, nije mogao da veruje da i u ovoj situaciji pokušavaju da ga predstave kao krivca. Ironično se nasmejao i izneo svoje mišljenje:

„Aha, znači vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Bilo je podjednako kažete? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam ama baš ništa uradio da bih provocirao publiku – ali tako to biva… Pariska publika je „veoma specijalna“, i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve okej,” rezimira Novak na ovu vruću temu, preneo je Kurir.

Jelena Đoković osvestila bolnu istinu: „Deca će imati traume, Novak i ja nismo savršeni roditelji“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link