Magazin Srbija

Policija malteretirala dve devojke jer su na SNS skupu istakle transparent “Rio Tinto, marš iz Srbije”

nova varos sns skup
Foto: Čuvarke vatre/ Instagram

Predesednik je prošlog vikenda obišao Novu Varoš. Skup ispred škole uvećale su komšije, tačnije 4 autobusa kojima su na skup došli građani iz Priboja i Prijepolja da glume Novovarošane.

Direktan prenos na ružičastoj televiziji i ogromnu podršku Novovarošana među kojima je najmanje bilo stanovnika ovog grada, nije zabeležio dva transparenta koja kvare ljubavnu idilu predsenika i mase njegovih pristalica.

Dve mlade i hrabre Novovarošanke su visoko uzdigle transparente “Rio Tinto, marš iz Srbije“ i „28 odsto vode Nove Varoši nije za piće i sadrži fekalije“.

– Kada je Vučić video moj transparent sa 28% neispravne vode, on je krenuo da spinuje i da kaže da je upravo zbog toga i došao. Naravno svi znamo da on zbog toga nije došao. Nakon toga ja sam viknula ‘Rio Tinto marš iz Srbije’, pa je on rekao da je video naš transparent i naglasio da ne provociramo – rekla je jedna od sestara Paljevac, objavile su Čuvarke vatre na Instagramu.

Kako se dalje navodi u objavi, policija je pokušala da udalji dve mlade aktivistkinje sa skupa i da im oduzme transparente, ali u tome nisu uspeli.

“Legitimisali su ih i pretresali. U deceniji Vučićeve vladavine kriminalizovano je ne samo iznošenje drugačijeg mišljenja, već i proste statistike o kvalitetu vode. Dotle, da su im izvrtani džepovi. Dotle, da se kosi sa zdravim razumom da pristalice režima brane fekalijama zagađenu vodu, koju i sami moraju da koriste, od dve sugrađanke koje su došle da podsete na to. Međutim, ono što se dogodilo prilikom nedavnih blokada, pokazuje se kao jedna od važnih tekovina – strah je razbijen! Njih dve nisu ustuknule, uz prelep devojački osmeh koji će ostati da prkosi ovekovečen na fotografiji”, stoji u opisu fotografije na Instagram profilu Čuvarki vatre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Čuvari/ke vatre (@cuvarivatre)

10 znamenitosti Nove Varoši koje Vućić nije obišao tokom posete a vrede svaku paru 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Hahahaha koja smejurija! Gledao sam uzivo prenos i cudio sam se koliko se Novovarosana okupilo, pa ljudi moji, to je malo selo, svi da se okupe iz svih kuca nema ih toliko, tako je to providno, a ovde pojedini Prijepoljci strahuju sta ce se desiti kada Vucko ode, narocito, Radulovic, koji prodaje traktore i poljoprivrednu opremu, koji je na blokadama, terao narod da se ne blokiraju ulice na Bistrici, ima i video snimak na youtube-u. Mozete pronaci. Klasicni seljak, covek totalno nepismen, kako je on zaradio sve one milione, to nikome nije jasno verujte. Kada ga pogledate, sve vam je jasno s kim imate posla. Ovo je bruka i sramota sta se sve desava, sve iscenirano i lazirano, ali izgleda da smo toliko jadni da nas nista ne interesuje. Nas zivot je jeftin, cutimo i gledamo sta se sve radi.

OGLAS

197 Shares
197 Shares
Share via
Copy link