Magazin Srbija

10 znamenitosti Nove Varoši koje Vućić nije obišao tokom posete a vrede svaku paru

nova-varos

Aleksandar Vučić je danas obišao opštinu Nova Varoš i okolna sela. Doneo je pregršt očigledno predizbornih obećanja a sačekali su ga 4 autobusa naprednjaka iz Priboja i Prijepolja koji su glumeli Novovarošane.

Među tapšačima su bili i građani Nove Varoši, funkcioneri i verni glasači kojima je stranka obezbedila posao a bilo je onih koji se nadaju da će im stranka tek obezbediti posao.

Ono što su kamere uspele da ne zabeleže, bilo je i prisustvo građana koji su istakli transparent “Rio Tinto marš iz Srbije” i “28% vode Nove Varoši nije za piće, sadrži fekalije”.

Predsednik je nakon obilaska okolnih sela, došao u grad, da obiđe veliku investiciju, renoviranu Osnovnu školu, koja prokišnjava.

nova varoš skup sns
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ispred škole ga  je čekala armija obožavatelja, dok su preostali stanovnici ove osiromašene varoši koja iz godine u godinu ima sve manje stanovnika na Fejsbuku su pokrenuli zanimljivu raspravu.

Tema onjajn rasprave je šta bi predsednik trebao da vidi u ovom gradu na obroncima Zlatara.

Kako je bio vrlo kratko, sumnjamo da je stigao da sve obiđe, a većina predloga i nije vidljiva jer ne postoji.

Ovo su predlozi Novovarošana.

1. Grad bez ljudi.

“Kuće u kojima niko ne živi godinama, broj nezaposlenih (ali realan, ne onaj za statistiku) i stručnu spremu ljudi koji rade na odredjenim mestima. Sicijalnu kartu da i ne pominjem jer je verovatno nema, a ako i ima sigurno nije prava. Kad si već pitao da pitam i ja: KOGA JE BRIGA ŠTO JA NEMAM NIKAKVE PRIHODE I ZA MENE NEMA POSLA GODINAMA U OVOJ ČARŠIJI? Da sam s robije došla našlo bi se mesto, kao rehabilitacija.”

2. Zgrada opštine i prazne kancelarije.

“Prvo prazne prostorije u opštini, i reci mu da za sve papire idemo u Prijepolje, a u Varosi kancelarije prazne. Jedina kancelarija koja radi je presednika opštine koji nikada nije u njoj niti se javlja na telefon.”

3. Ski stazu koja ne radi jer je opština dala privatniku.

“Pustoš na ulicama, ski stazu koja ne radi…. Još mnogo toga.”

4. Adrenalinska tura kroz grad.

“Prvo bi odigrali jednu partiju šaha na novom trgu pored fontanice, kako je naravno projektom i ispunjeno, dok vučemo figure, pitala bih ga šta je bilo sa asvaltom u Trudovu koje je lično obećao tako sto je jednom meštaninu odgovorio na pismo koje mu je ovaj metnuo u dzepče kad je bio u poseti Priboju, gde odgovara- asvalt stiže do prodavnice u Trudovu… Sad kad vidi da ce biti matiran, prekinula BiH neprijatnost i odvela bih ga u biznis centar na branoševcu gde je lokalni preduzetnik otvorio restoran, na pasulj, pošto Vučko mnogo voli pasulj. Radi bržeg varenja, spustili bi se par puta ski stazom i uživali u velelepnom pogledu na grad koji vrvi od industrijalizacije… Pre toga bi naravno stali da se uslikamo na autoputu Rade Veliki. Nazdravili bismo naravno vodom, jer je voda u nas luksuzno piće….a ako se nekim slučajem zaglavimo jer su putari iznenadjeni snegom, imamo Momirovića da pogura… Predlazem i da bacimo jedno dete u sneg gore negde u Ražištima da ga predsednik ‘vadi.“

5. Atrakcija – konobar a predsednik opštine.

“Biznis centar kao remek delo aktuelne vlasti, novi auto predsednika opstine,neočisćene seoske puteve, Inovu koja radi bez ugovora o zakupu, Purić Vladimira kao vrhunskog stručnjaka za svoj dzep, Radosava Vasiljevića konobara koji vodi opstinu. To sve treba da vidi kakvo je rukovodstvo i dokle smo dosli zahvaljujući SNS funkcionerima iz Nove Varosi. Da vidi sta je Sodoma i Gomra, da vidi ko sve gradi tu vladajuću većinu.”

6. Asfalt do u štalu.

“Ja sam recimo da mu se pokazu asfaltirani putici oko „stala“ ipak je to jedan od „jacih“ izuma aktuelne vlasti, mozda se coveku dopadne ideja pa prepise za nivo republike!”

nova varoš
Foto: Privatna arhiva

7. „Odmaralište u Radoinji.“

Od kojeg su ostale samo zidine.

8. „Vodu za Draževiće.“

Koje ili nema ili je zabranjena za piće.

9. „Sportski centar na Branoševcu.“

Foto: Privatna arhiva

10. „Put odakle je došao.“

Predsednik opštine Nova Varoš slagao da je sebi smanjio platu, nije vratio 300.000€ pa završio na sudu

Reklama
232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link