Beograd Koronavirus

Ništa od pobune lekara: Ujedinjeni protiv kovida otkazali protest

Protest lekara okupljenih u udruženju „Ujedinjeni protiv kovida“ neće biti održan 26. septembra jer su, kako kažu, imali konstruktivne razgovore sa predstavnicima Ministarstva zdravlja. Ministarstvo je obećalo da lekari koji su se pobunili I tražili smenu Kriznog štaba neće trpeti nikakve posledice, a u Udruženju su očigledno zadovoljni time što će se zasebno ispitati svaki slučaj smene lekara koji su potpisnici Proglasa.

„Direktori su moja odgovornost i izbor, preuzeo sam da ću preuzeti dodatne mere ispitivanja, a posebno je kompleksna situacija u Novom Pazaru“, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle razgovora sa lekarima iz udruženja Ujedinjeni protiv kovida, čiji je predstavnik Vuk Vučić rekao da je najvažnija tema pritisak na kolege, prenosi Nova.rs.

„Prva stavka je pritisak na kolege zbog kojih smo ovo sve organizovali. Dogovor je da mi naše članove, potpisnike apela, navedemo njihova imena i dođemo na razgovor sa njima da bi redefinisali tu situaciju i vidimo da li je neko od naših članova i ko smenjen i zbog čega“, rekao je Vučić medijima posle sastanka.

„Što se tiče doktorke bolnice u Novom Pazaru Lejle Ćeranić, ona ima poziciju načelnika odeljenja. Ako želi da bude načelnik ne može da bude smenjena“, naglasio je on i dodao da su okupljeni u udruženju Ujedinjeni protiv kovida insistirali da se institucije uključe u rad Kriznog štaba.

Ministar nam je obećao da će lično pozvati te ljude koje mi predložimo, naveo je Vučić.

Lončar: Neće biti revanšizma

Lončar je istakao da kada razgovaraju lekari sa lekarima može se naći zajednički jezik, prenosi RTS.

„Srbija ima te rezultate koji su jedni od najboljih u Evropi i regionu. Moramo mnogo toga da uradimo zajednički da bi ti rezultati ostali. Imalo je pitanja koja su postavljena za ljude za koje se misli da su smenjeni sa nekih mesta zato što su nešto potpisali“, naveo je Lončar.

Lončar je rekao da ni u jednom momentu neće biti revanšizma i da je dogovoreno da podatke donesu za sve one koji misle da su smenjeni zato što su nešto potpisali i da se uradi analiza i vidi da li je to tačno ili nije tačno.

„Ovo je zajednička borba koju nismo završili, možemo da imamo mnogo goru situaciju za par nedelja ako se opustimo i ja se nadam da može da se napravi saradnja. Dogovorili smo da se viđamo jednom mesečno i da funkcionišemo na principu činjenica i da ih tako rešavamo“, istakao je Lončar.

ODMAZDA: Smenjeni načelnici sa VMA koji su podržali proglas “Ujedinjeni protiv kovida“

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

118 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap