Koronavirus Srbija

Kovid pozitivnog Nišliju teškog 200 kg nisu mogli da prevezu u bolnicu, u pomoć pritekli vatrogasci

Ekipa niške Hitne pomići imala je neobičan slučaj sa gojaznim pacijentom zaraženim koronavirusom, te je morala da interveniše i vatrogasna služba.

Hitna pomoć dobila je poziv za pomoć od pacijenta koji je težak više od 200 kilograma, te su dolaskom na lokaciju utvrdili da mu je stanje prilično loše i da bi trebalo da ga prebace u bolnicu. Kako nisu mogli da iznesu obolelog čoveka, u pomoć su morali da pozovu niške vatrogasce.

– Ustanovljeno je da je čovek suviše krupan da bi medicinska ekipa mogla da ga prebaci do saniteta, a postojala je sumnja da ni vozilo nije dovoljno veliko – rečeno je iz Hitne pomoći.

Vatrogasci su obukli zaštitne skafandere i neophodnu opremu koju nose medicinari iz crvenih zona, ali se sa transportom pacijenta odustalo u poslednji čas. Odlučeno je da će lekari pacijenta obilaziti svakodnevno, te da postoji rizik da bi premeštanjem njegovo zdravstveno stanje moglo da se dodatno pogorša. Tada je vatrogascima, po sopstvenom priznanju, laknulo.

– Ljudi su zaista odahnuli, ali strahuju šta će biti ako čovek ipak bude morao u bolnicu. Takav jedan zahvat je vrlo problematičan i za njega, jer postoji rizik da padne i povredi se, ali i za ljude koji ga transportuju – rekao je izvor Telegrafa iz vatrogasne službe.

Balkanski kandidati za glupost godine: Organizovali bekstvo iz zatvora -taksijem

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

191 Shares
191 Shares
Share via
Copy link