Magazin

Podneo dokumente za useljenje: Nikola Kojo se seli u Sloveniju?

nikola-kojo

Istaknuti dramski umetnik Nikola Kojoj (52) već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije, jer, kako je rekao, ne želi da mu deca “odrastaju u crnoj rupi”, a sada magazin “Gloria” tvrdi da je glumac podneo dokumente za useljenje u Sloveniju, prenosi portal Direktno.

Akter kultnih filmova srpske kinematografije kao što su “Do koske”, “Lepa sela lepo gore”, “Nebeska udica”, “Mi nismo anđeli”, “Smrt čoveka na Balkanu” i mnogih drugih, kako tvrdi ovaj magazin, podneo je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtev rešiti povoljno u bliskoj budućnosti.

Kojo nije potvrdio ove informacije, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji.

Glumac je poslednjih godina aktivno učestvovao u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije našeg društva.

Izgleda da je ipak odustao od “jalovog” posla, pa je u oktobru prošle godine za bosanski portal Klix.ba otkrio da je vreme da ode iz Srbije

– Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili – rekao je tada Kojo i dodao:

– Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način.

Komentari na Kojin odlazak iz zemlje su kao najbolji vetar u leđa

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


3.6K Shares
3.6K Shares
Share via
Copy link