Magazin

Nikola Kojo više puta „pakovao kofere“, sada otkrio zašto je odlučio da ostane u Srbiji

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Više puta je proslavljeni bard našeg glumišta Nikola Kojo govorio da zbog političke situacije i opšte atmosfere u društvu želi da napusti Srbiju.

Međutim, prilikom gostovanja u emisiji „TV lica… Kao sav normalan svet“, on je otkrio zbog čega je ipak odlučio da ostane u zemlji.

Presudni su bili porodica i prijatelji

– Jel istina da si imao spakovane kofere na kojima si sedeo i razmišljao da li otići ili ostati? – upitala je voditeljka emisije popularnog glumca.

Kojo joj je potvrdno odgovorio, ističući da se nije samo jednom premišljao o ovom radikalnom potezu, a zatim je otkrio šta je presudilo da ostane.

– Uvek su presudili porodica ili ljudi za koje sam znao da će mi nedostajati gde god da odem. Nekad je presudio zamor i trenutno moje psihološko stanje, kada sam bio zasićen i iscrpljen od nekih dugotrajnih snimanja – istakao je Kojo.

Srećom za našu kinematografiju, prijemni ispit ipak položio iz trećeg puta

On je u emisiji govorio i o detaljima iz svoje neverovatne karijere, kao i da je čak dva puta pao na prijemnom ispitu za Akademiju.

– Vanredno sam završavao školu, pošto sam mnogo snimao, odlazio sam sa časova, pa po dva, tri meseca odsustvujem, onda polažem ispite. Polagao sam prijemni pre vojske, pao sam prvi put. Onda sam, kao da ne bih gubio vreme, da ne upisujem neke fakultete koje me ne zanimaju, otišao u vojsku sa 18 godina na četiri, pet meseci – rekao je Nikola.

Naveo je da je ponovo pokušao da položi prijemni dok je bio u vojsci, opet neuspešno, a da se po odsluženju vojnog roka ozbiljnije spremio.

– Morao sam da se vratim nazad. Kada sam prvi puta pao na Akademiji, rekao sam – više nikada neću da se pojavim, oni su ovakvi, oni su onakvi… Ali sam i drugi put došao iz vojske da probam nespreman. I opet sam rekao – aha, sada me više videti neće nikada. Treći put sam se tamo pojavio sa idejom da ću dolaziti do staračkog štapa, ako me ne prime ove godine. I tada me je, na sreću, profesor Bajčetić primio –  ispričao je Kojo prilikom televizijskog gostovanja.

Izvor: Nova

Nikola Kojo: Rođen sam u Beogradu, vaspitavan kao Jugosloven i građanin sveta

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link