Magazin

„Kad sam ga pitao za autogram rekao je „Ne“, al kad sam pokazao pivo…“: Hit priča iz Napulja sa Jokićem u glavnoj ulozi

jokic-napulj-2
Foto: Twitter/La Giornata Tipo

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić pauzu u sezoni provodi prateći trke svojih konja.

Jokić se trenutno nalazi u Napulju, gde je gledao nastup svog grla Emili. Njegova najmlađa ždrebica završila je trku na sedmom mestu, pa Jokić sa te strane ne može da bude najzadovoljniji.

Dolazak Jokića izazvao je veliku pažnju među Italijanima, pa su neki od njih podelili svoje iskustvo na društvenim mrežama.

„Moje ime je Mikele i želim da vam opišem moj susret sa najboljim košarkašem sveta. Moj prijatelj, inače ljubitelj konjičkih sportova, rekao mi je da će Nikola Jokić biti prisutan na hipodromu kako bi pratio trku konja iz svoje štale.

Želeo sam da se predstavim kao navijač Denver Nagetsa pa sam kupio jedini dres tog tima koji sam našao, ali je to bio dres Karmela Entonija. Čim sam ga video, zamolio sam ga da mi se potpiše na Entonijev dres na šta je on decidno odgovorio „Ne“.

Rekao je da ne želi nikakva ometanja pred jako važnu trku njegovog konja. Ja sam odlučio da sačekam kraj pa da onda ponovo pokušam.

Pošto se trka loše završila po Jokića i njegovu štalu, najbolji igrač Denvera me je opet odbio, odmahivajući prstom“, pisao je Mikele.

Na njegovu sreću, sa njim je bio prijatelj koji je genijalnom idejom uspeo da „odobrovolji“ Nikolu.

„Prilično utučen odlučio sam da odem, ali prijatelj, kojem ću biti zahvalan do kraja života, mi je predložio ideju koja mi je prvobitno bila smešna.

Otišli smo do obližnje prodavnice i kupili nekoliko piva nakon čega smo se vratili na hipodrom, znajući da je Nikola još uvek tamo uz svog konja. Viknuo sam mu: „Imam poklon za tebe“, pokazivajući flaše piva. Jokić se osmehnuo i pozvao mene i prijatelja da uđemo u štalu gde je bio njegov konj.

Ispijali smo pivo zajedno i ćaskali desetak minuta. On mi je pričao da je razočaran rezultatom njegove „Emili“, ali je ubeđen da će ostalih pet konja iz njegove štale imati više uspeha u narednim trkama.

Promena njegovog raspoloženja sa pogleda na Entonijev dres do pogleda na flašu piva je neverovatna. Bilo je neverovatno i još uvek ne mogu da poverujem“, napisao je srećni momak.

Nikola Jokić umesto na egzotičnim destinacijama odmor provodi „u tem Somboru“ž

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link