Magazin

Neženje iz javnih preduzeća o trošku građana tražili žene u Rusiji

Tridesetak neženja zaposlenih u niškim javnim preduzećima, o trošku građana, otputovalo je krajem septembra na trodnevnu „ekskurziju“ u ruski grad Belogorod u potragu za ženama. Kako piše portal Južne vesti organizatori ove delegacije kojom su diskriminisane Nišlije koje ne rade u javnom sektoru, jer nije bilo nikakvog konkursa za ovaj „ljubavni put“, bile su Opština Medijana i Inicijativa „Iks“ iz Niša.

Na daleki put autobusom, stazama potencijalne bračne sreće krenuli su 2. oktobra neoženjeni službenici i radnici.

Među njima, prema informacijama organizatora, bili su i oni koji rade u Studentskom kulturnom centru Niš, niškoj Policijskoj upravi, kao i u Javnom komunalnom preduzeću „Tržnica“, a otputovao je i rukovodilac Javne higijene JKP „Mediana“ Ljubiša Janković.

Direktor „Mediane“ Dragoslav Pavlović kaže za Južne vesti da mu je ovo preduzeće platilo 18.000 dinara za putovanje.

– Mi smo poslali jednog čoveka u sklopu delegacije Opštine Medijana. Prevoz je plaćen 18.000, a smeštaj nije plaćen – rekao je Pavlović.

I „Tržnica“ je “častila” trojicu zaposlenih da u Belogorodu, niškom gradu pobratimu, pronađu „srodnu dušu“.

To je, kako kaže direktor ovog preduzeća Goran Đorđević, Nišlije koštalo nešto više od 57.000 dinara. Đorđević kaže da su pare uplaćivane preko sidnikata, iz dela budžeta ovog preduzeća koji se odnosi na sport i rekreaciju.

– Kada nam je stigao zahtev od Opštine Medijane i Eparhije niške smatrao sam da je to humana stvar. Mi imamo sredstva na pozicijama koje se zovu sportske i rekreativne stvari, tako da smo to povukli, pa je troje ljudi, koji bi možda išli na sportske igre, išlo u Rusiju, koju možda u životu ne bi videli – navodi Đorđević.

I iz Studentskog kulturnog centra su išla dvojica zaposlenih, s tim što je jedan oženjen, a kako kaže direktorka ove ustanove Dragana Petković, uspostavljena je i saradnja sa belgorodskim Univerzitetom.

– U Belgorod jesu išla dva čoveka koji su zastupali interese SKC-a. Jedan je oženjen, a drugi neoženjen, sa ciljem uspostavljanja saradnje sa njihovim Univerzitetom. Imaćemo čast da ugostimo folklorni ansambl iz Belgoroda na festivalu folklora 2019 – rekla je Petkovićeva.

Direktor „Tržnice“ Goran Đorđević kaže da je put plaćen Turističkoj organizaciji „Globus bus“ iz Niša, a ovo trodnevno ljubavno putovanje pratila je i ekipa RTS-a.

Iza organizacije, kako kažu izvori Južnih vesti, što potvrđuju i učesnici, stoji Eparhija niška, Inicijativa za komunikaciju i saradnju “Iks” i članica jedne skupštinske komisije u Opštini Medijana, koja je ujedno i članica Incijative „Iks“, Mirjana Todorović (SPS).

Todorovićeva kaže da je na put krenulo njih 48, od čega je troje putnika bilo iz RTS-a.

Pet žena krenulo je da obilazi crkve, desetak putnika bilo je u zvaničnoj delegaciji, dok su ostali u Belgorod pošli u potragu za partnerkom.

Međutim, zašto je neženje birala iz redova zaposlenih u javnim preduzećima i zašto nije bilo javnog poziva za one koji nisu u javnom sektoru, a koji su na ovaj način diskriminisani, Todorovićeva nije želela da odgovori.

Šta su još Južne vesti saznali o ovom putovanju u Rusiju pročitajte u tekstu na ovom LINKU.

Izvor: Južne vesti

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link