Magazin Srbija

Nevreme u Čačku: srušen most, uništeni voćnjaci, evakuisani meštani

čačak
Foto: RINA

Nakon snažnog nevremena koje je juče pogodilo veći deo Srbije, Čačak i okolina suočeni su sa sanacijom posle obilnih padavina. Lokalne reke izlile su se iz svojih korita, a najveću materijalnu štetu pretrpela su imanja koja se nalaze uz reku Kamenicu.

Reka je nosila sve pred sobom, a most preko Čemernice nije opstao nakon nezapamćene bujice.

– Samo je odjendom krenula strašna bujica, ovo je nezapamćeno u našem selu. Kamenica je nosila sve pred sobom usred noći. Ogromna materijalna šteta je pričinjena na lokalnim putevima koji su potpuno pod vodom, a uništene su i pojedine vikendice kao i dosta voćnjaka koji su se nalazili uz reku – kaže za RINU Ostoja Mirić, meštanin Jančića.

Prema prvim informacijama sa terena iz pojedinih kuća evakuisani su i meštani, a tokom noći žitelji iz određenih delova sela su jedva spasili i živu glavu.

čačak 1
Foto: RINA

Obilna kiša i nevreme u ranim jutarnjim satima pogodili su i sela gornjomilanovačkog kraja. Na udaru su se našli Bogdanica, Gojna Gora, Duškovci. Srušena su i dva mosta, a najviše je stradala kuća veterinara Nedeljka Čolovića u kojoj se nalazila i njegova nepokretna supruga.

I Bratislav Zečević iz Civilne zaštite Čačak, potvrdio je da se reka Kamenica izlila na više lokacije.

– U selima Jančići, Prijevor i Caganje poplavljene su kuće koje su pored rečnog korita. U Miokovcima se srušio most na Čemernici, on inače povezuje Gornju Gorevnicu i Miokovce. Jutros u šest sati vatrogasci spasioci su evakuisali ženu iz Prijevora – rekao je Zečević za Nova.rs.

Izvor: Blic / Nova / RINA

U Zapadnoj Srbiji uvedena vanredna odbrana od poplava

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

80 Shares
Share via
Copy link