Koronavirus Svet

Kao da ničeg nije ni bilo: Neverovatne scene iz Vuhana (VIDEO)

vuhan akvapark
Foto: STR/AFP

Na hiljade stanovnika Vuhana, mahom mladih željnih zabave, preplavilo je tokom vikenda akva-park u tom gradu, iz kojeg je početkom godine i buknula pandemija koronavirusa. Scene od vikenda u tom centralnom kineskom gradu izgledaju kao da virusa nikada nije ni bilo.

Popularni vuhanski akvapark bio je ispunjen veselim mladim ljudima u kupaćim kostimima bez maski, koji su “đuskali” uz elektronsku muziku, mnogi u malim gumenim čamcima ili prosto plivajući.

Vuhanski akvapark otvoren je ponovo u junu, u sklopu postepenog otvaranja tog grada posle 76-dnevnog karantina i strogih mera, kako bi stali na put virusu, piše N1.

Akvapark, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 odsto popusta za žene.

Prvi poznati slučajevi Covid-19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet, usmrtivši, prema sajtu worldometers.info, 775.000 ljudi. Zaraženo je 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svetska.

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih mesta na svojoj teritoriji.

Nije zarazno: Zabranjeni vuhanski dnevnici

427 Shares
427 Shares
Share via
Copy link