Magazin

Prošlo je 10 dana od nestanka Marijane iz Velikog brata, pronađeni telefon i dokumenta

marijana-veliki-brat

Marija Seifert, javnosti poznatija kao Marijana Čvrljak, koja je 2011. godine pobedila u regionalnom Velikom bratu nestala je pre 10 dana, tačnije 27.04. 2022. godine.

Nestanak je prijavio njen suprug Karlo Seifert, a policija je objavila fotografiju Marijane Seifert kao i šta je nosila na sebi kad je zadnji put viđena:

– Kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, helanke crne boje sa belo-crvenom crtom i svetle patike – navodi se u objavi.

Od tada, svakog dana Marijanini najmiliji nadaju se da će se pojaviti pozitivna vest, ali Marijani do danas nema traga, piše Telegraf.rs.

Karlo, suprug nestale Marijane, istog dana otkrio je kada je rijaliti učesnica nestala te i da li je tokom njihovog poslednjeg susreta bilo naznaka da će to dogoditi.

Naime, Marijanin suprug Karlo traži pomoć putem društvenih mreža u potrazi, a u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je detalje nestanka supruge.

– Nadam se da će Marijana biti pronađena i čvrsto verujem u to. Da barem znam gde je… Niko srećniji od mene neće biti ako večeras dođe kući – rekao je Karlo.

Poslednji put je suprugu video prethodne noći oko ponoći, kad su krenuli na spavanje, a kad se probudio, nije je bilo.

Policija pronašla telefon i dokumenta

– Nestala je tokom noći, nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo ikakvih naznaka da bi mogla da se udalji iz kuće – kazao je Karlo koji je sam prijavio nestanak policiji.

Marijanin mobilni i svi njeni dokumenti su u policiji.

– Kako je policija došla do mobilnog telefona i dokumenata, nije na meni da vam kažem – zaključio je Karlo.

2. dan – Lične stvari pronađene kod mosta

Telefon i novčanik sa dokumentima pronađeni su u blizini naselja gde stanuju Marijana i Karlo.

– Mobilni telefon i dokumenta su pronašli prolaznici kod mosta Mladosti u Zagrebu – navodi izvor blizak Marijani za Telegraf.rs.

– Marijana sa suprugom živi u zagrebačkom naselju Savica blizu reke – dodaje izvor.

Kako je izvor upućen u potragu za nestalom Marijanom navodi, policija je tog dana pregledala snimke sa kamere koja jedina pokriva deo mosta gde su njene stvari pronađene.

– Na mostu Mladosti, kod kojeg su pronađena dokumenta i telefon nema kamera, ali postoji kamera na jednom reklamnom plakatu – naveo je izvor za Telegraf.rs i nastavio:

– To je jedina kamera koja je na tom delu mosta. Policija sada pregleda materijal sa te kamere, te bi uskoro trebalo da se pojave važne informacije o Marijaninom nestanku.

Policija je potom započela potragu dronom, što je činila i sledećeg dana.

U potrazi su angažovani i ronioci specijalne policije, a potraga se odvija od Mosta mladosti nizvodno.

Slučaj se vodi kao klasični nestanak i u ovom trenutku ne ide u nekom drugom smeru, navodi se.

3. dan – Policija dronom pretražuje područje reke Save

Intenzivna potraga za Marijanom Seifert nastavila se i trećeg dana, pa se pretraživalo detaljno celo naselje Savica, gde Marijana živi sa suprugom Karlom, kao i područje reke Save od Mosta mladosti u smeru toplane u Zagrebu.

Kao i prethodnog dana, potraga jednakog intenziteta nastavila se na tom predelu, te se za potrebe iste ponovno dizao i dron.

4. dan – Prijatelj Marijaninog tate o stanju roditelja

Roditelji nestale Marijane Seifert posljednji su put nestalu ćerku videli za katolički Uskrs kada su je posetili u Zagrebu.

Ivo Kovačević, Marijanin tata, tokom dana pomagao je policiji u istrazi. Za razgovor s novinarima nije bio raspoložen.

– Ne bih ništa komentarisao – kratko je rekao novinarima u četvrtak uveče.

Njegov dobar prijatelj i kolega Tomo Zelić sa kojim radi u automehaničarskoj radionici video ga je u četvrtak ujutro i nastojao utešiti.

– Rekao sam mu da će sve biti dobro. Ali znate kako je roditelju ovo proživljavati, to je jedan veliki šok! Nije im nimalo lako, svašta se može pomisliti, razne su teorije… Od toga da je Marijana namerno ostavila dokumenta, pa otišla dalje ili da se dogodilo ono najgore. A možda je i naišla na nekoga ko joj je napravio neko zlo. Ivo je izgubljen u svemu ovome. Misli sve najgore i ne nada se dobrom. Vidim to na njemu. Potonule su mu sve lađe. Čim su se ta dokumenta našla na tom mostu ne upućuje na ništa dobro – govori Tomo za Slobodnu Dalmaciju.

5. dan – Policija ispituje porodicu i prijatelje

Porodica nestale Marijane Seifert je u agoniji, bore se s crnim mislima, ali i nadom da će se Marijana javiti, pojaviti.

Roditelji joj žive u Kninu, u porodičnoj kući, gde je Marijana i odrasla. Neutešni su. Ni nakon tri dana opsežne potrage policije i vatrogasaca Marijani nema traga, a potraga je ušla u četvrti dan.

Maja Kovačević, sestra nestale Marijane Seifert, u kratkom razgovoru za RTL.hr otkrila je da, nažalost, nema nikakvih novosti u potrazi za njenom sestrom.

Utučena i zabrinuta Maja kratko je otkrila i da policija ispituje porodicu i bliske prijatelje. Istraga i potraga za Marijanom Seifert u punom je jeku, a porodica pokušava ne gubiti nadu. No, razumljivo, svi su u agoniji i očaju.

Dvoje dece, suprug, roditelji, sestre, prijatelji s nestrpljenjem iščekuju bilo kakve vesti o ovoj majci, supruzi, ćerki, sestri, kojoj se u noći s utorka na sredu izgubio svaki trag.

6. dan – Gorska služba za spašavanje pretražuje reku

U nedelju, 2. maja je od ranog jutra trajala detaljna pretraga korita reke Save oko Mosta mladosti.

– U potražnoj akciji učestvuje 12 spašavatelja HGSS-a iz stanica Zagreb, Karlovac, Gospić i Bjelovar, od čega 6 ronioca, s 2 čamca i 1 bespilotnom letelicom. Ronioci su, uz područje oko Mosta, pregledali i 6 teglenica koje se nalaze uz obalu Save. Zbog jakih rečnih struja, izrazito se pazi na sigurnost ronioca – objavili su HGSS-ovci na svojoj Facebook stranici, a suprug Karlo im se u nedelju uveče pod objavom javno zahvalio.

Pošto je teren bio izuzetno nebezbedan za ronioce, spasioci HGSS-a su se usidrili u čamcima, a ronioci su se spuštali na užadima koje su spasioci propustili. Potraga je završena u 13.30 časova, nije pronađena ženska osoba.

7,8, 9. i 10. dan – Policija nastavlja potragu, nema novih vesti

Policija ne prestaje da traga za nestalom Marijanom, međutim, dani prolaze, a novih informacija nema.

Marijanin suprug Karlo proteklih dana nije se oglašavao za medije, kao ni njeni roditelji.

122 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap