Svet Vesti

Gledalac oborio dvojicu biciklista, polomio im vrat, ključnu i karličnu kost (VIDEO)

tur de frans
Printscreen Collage

Stravična nesreća dogodila se tokom jedne etape čuvene biciklističke trke Tur de Frans kada se jedan od takmičara sudario sa neopreznim posmatračem.

Biciklista Danijel Os zadobio je prelom vrata nakon što je u četvrtak pri velikoj brzini udario u navijača koji je stajao suviše blizu staze.

Ono što je posebno neverovatno je činjenica da je Italijan završio ovu etapu koja je vožena po izuzetno opasnoj kaldrmi pre nego što je otišao na skeniranje, nakon čega je otkriven prelom vratnog pršljena.

Os se kretao velikom brzinom na petoj etapi turneje kada je udario u gledaoca, koji s nagnuo na put dok je snimao takmičare svojim telefonom.

Od udara je navijač pao na zemlju, dok je vozač odbačen sa svog bicikla isprod drugog takmičara, koji je takođe pao na kaldrmu.

Osov tim otkrio je težinu povrede nakon što je urađen skener.

„Dodatni pregledi otkrili su prelom vratnog pršljena koji je zahtevao imobilizaciju narednih nekoliko nedelja. Danijel Os je zbog toga primoran da napusti Tur de Frans. Cela ekipa ti želi dobar oporavak Danijele“, poručili su iz njegove ekipe.

Drugi vozač koji je pao usled sudara, Majkl Gogl, slomio je ključnu kost i karlicu.

Izvor: Nova.rs

2 trans biciklistkinje oduvale ostale takmičarke u trci, mlada majka završila treća (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

85 Shares
Share via
Copy link