Koronavirus Magazin

Šta to radi Nemačka, pa ima najmanju stopu smrtnosti?

nemacka

Od 16 hiljada slučajeva zaraze u Nemačkoj, 44 slučaja završavaju fatalnim ishodom. Ovo je, kako je objavio Dejli mejl, značajno manja stopa smrtnosti od koronavirusa, u odnosu na Italiju, Kinu, Veliku Britaniju i Francusku.

Iz Svetske zdravstvene organizacije navode da postoji više razloga zbog kojih Nemačka uspešno odoleva koroni, a jedno od najčešćih objašnjenja je dostupnost kreveta na intenzivnoj nezi.

Nemačka ima 25.000 kreveta za pacijente sa respiratornim problemima na intenzivnoj nezi, što znači da pacijenti imaju priliku da se brzo oporave.

Vlada Nemačke najavljuje da će u narednom periodu udvostručiti taj broj, kako se ne bi dogodilo da bolnice postanu „preplavljene“ takvim pacijentima.

Nemačka je bolje opremljena od svojih evropskih suseda. Za poređenje, Francuska ima oko 7.000 kreveta za intenzivnu njegu, a Italija 5.000. U Velikoj Britaniji ih je tek oko 4.000.

Takođe, u Nemačkoj se rade rana testiranja na virus. Tu je i mreža nezavisnih laboratorija, od kojih su mnoge počele testiranja već u januaru, kada je broj slučajeva još bio vrlo mali.

Procenjuje se da je u Nemačkoj dnevno moguće testirati 12.000 ljudi.

Takođe, virusom je zahvaćenija mlađa i zdravija populacija, za razliku od drugih zemalja.

Više od 70 odsto ljudi koji su u Nemačkoj zaraženi imaju između 20 i 50 godina.

Nemačka vlada u svrhu ublažavanja posledica pandemije korona virusa planira rebalans budžeta za 2020. i novo zaduženje u iznosu od 150 milijardi eura, javljaju danas nemački mediji.

Izvor: Danas.rs

Potresne poruke Italijana koje bi sebi poslali pre 10 dana, samo da su znali šta ih čeka (VIDEO)

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link