Magazin

Nebojša Krstić: Ukinuti Tviter, Fejsbuk i Jutjub dok traje vanredno stanje

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je u svojoj kolumni u “Blicu” predložio, s obzirom na to da je proglašeno vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, da se Tviter, Fejsbuk i Jutjub momentalno isključe u Srbiji i budu isljučeni dok traje vanredno stanje.

Krstić je naveo da “na internetu postoji dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7”.

“Ako se mora vršiti dezinfekcija prostorija u kojima postoji infekcija, neophodno je izvršiti i deratizaciju javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabiliziju sistem njihove zdravstvene zaštite” naveo je Krstić i dodao da je u akciji “Sablja” bilo uhapšeno 11.000 ljudi, a da bi, u akciji koju je nazvao “Dezinfekcija i deratizacija”, “bilo dovoljno privesti desetostruko manje”.

Predsednica Centara za pravosudna istraživanja (CEPRIS) Vida Petrović Škero rekla je u ponedeljak za agenciju Beta da su postojale pravne osnove za uvođenje vanredne situacije, ali da vanredno stanje znači oduzimanje prava slobode govora, što može uticati na medije.

Korona u Vojvodini – Poslednje informacije, gde se testirati, kome se obratiti

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • A da ukinete politicare na vlasti koji zloupotrebljavaju situaciju sa virusom kao da se radi o predizbornoj kampanji?

    • Bravo, najbolji komentar.
      Samo će njima biti dozvoljeno da pod zaštitom policije I mraka rade šta hoće.

  • Kae covek postoji grupa opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7? Pa majka mu stara pa upravo on je verovatno najgori od svih njih zajedno. Toliko odvratno stvorenje da bi majka pre govno zadrzala nego takvo dete da rodi.

  • Pa da, još i vazduh nek nam ukinu. Pa ljudi treba da sede u kućama kako bi smanjili rizik od zaraze korona virusom, sad najbolje sve ukinuti…

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link