Magazin Svet

Devojčicu poslali iz škole kući jer joj je suknja bila predugačka

duga-haljina-moda
Foto: ilustracija/shukr

Devojčicu muslimanske veroispovesti Siham Hamud (12) poslali su iz škole kući da se presvuče jer joj školska uniforma, odnosno suknja nije bila dovoljno kratka.

Ova učenica škole u naselju Hulingdon u zapadnom Londonu godinama je nosila suknju dužine do zglobova, ali se šokirala kada su joj nastavnici prošlog meseca rekli kako nije prikladna školska uniforma.

schoolgirl

Škola je roditeljima poslala i pismo u kom preti sudskom tužbom zbog navodnih neopravdanih izostanaka njihove ćerke iz škole 9. decembra 2020.

Njen otac Idris Hamud (55) izjavio je da su nastavnici Siham svakoga dana u decembru slali kući da se presvuče, rekavši joj da se vrati odevena u propisanu školsku uniformu. Međutim, ona je to odbila, prenosi “LADBible”.

Osećam se zlostavljano

Škola je zapretila tužbama kako bi Idrisa i Salmu Jusuf (44) odveli na sud zbog navodnih neopravdanih izostanaka njihove ćerke.

– Osećam se zlostavljano zbog onoga u šta verujem. Mislim da bi trebalo dozvoliti da u školi jednostavno nosim svoju školsku uniformu. Inače volim školu, a engleski i veronauka su mi najdraži predmeti. Međutim, ne mogu da ih učim. Dosadno mi je jer sam propustila mesec dana škole pa moram puno da nadoknadim. Volela bih da mogu da idem u školu kao i dosad – rekla je 12-godišnjakinja, koja se trenutno školuje kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

– Osećam se zaostavljeno, jer ne mogu da vidim svoje prijatelje. Ne prihvataju me zbog moje religije i to je pogrešno. Zbunjena sam i ljuta što ne mogu da nosim ono što želim u skladu sa svojom verom. Nadam se da će škola promeniti svoja pravila tako da devojke poput mene nose suknje u školu – dodala je Siham.

Zašto u Srbiji ne treba biti žena

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link